1 коментар
star-trek-lower-decks

Къде е помощният персонал в „Стар Трек“?

Трейлър за Star Trek: Lower Decks.

Star Trek има много разклонения и филми, с най-различни герои и звездни екипажи. Почти всички обаче са сериозни и драматични, като в тях хуморът остава на второ място (не че го няма, но много рядко се проявява). А самата вселена не предполага всичко да е само кахърене и философски дилеми – в нея със сигурност има място и за забавни ситуации, но продукциите така и не се възползват от този потенциал. Сериалът „Орвил“ запълни по доста симпатичен начин именно тази ниша – екипаж и концепция много подобни на „Стар Трек“, но с повече комедия и нормално ежедневно общуване между персонажите, както и нови погледи върху живота на борда на космически кораб. Явно именно той е вдъхновил новото разклонение Star Trek: Lower Decks, което на всичкото отгоре ще бъде и анимационно.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно акцентът на сериалчето ще бъдат забавните ситуации и различията между обикновените работници на кораба и бляскавите капитани. Тези персонажи може и да не са под светлините на прожекторите, но също се изправят срещу опасности и следват утопичните идеали на бъдещето, просто се забавляват докато го правят.

Сюжетът се развива по времето на „Следващото поколение“, което обяснява и униформите. Напълно е възможно да има и кратки появи на познати персонажи от онази епоха.

Премиерата е на 6 август, като епизодите ще излизат по 1 седмично.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата