ms1

Трейлър и информация за филма The Midnight Sky

Апокалипсисът е самотен и студен в предстоящия филм на Нетфликс

Филмът The Midnight Sky, който е продукция на Нетфликс и ще излезе пред декември, е базиран на новелата на Лили Брукс Далтън от 2017г., „Good Morning, Midnight“ (или „Добро утро, Полунощ“ – все още неиздавана на български). В главната роля ще видим Джордж Клуни, който се превъплъщава в ролята на доктор Аугустин Лофтхаус – учен, позициониран в арктическа база и с всички сили се стреми да предотврати завръщането на група астронавти (намиращи се на космическия кораб Етер) на Земята, сполетяна от глобална катастрофа. За да постигне целта си, той, заедно с малко момиче на име Айрис, трябва да осъществи преход в арктическия студ и да достигне до друга база с по-голяма антена.

Детайлите около сюжета са неясни (като например какво прави това дете в базата и какво точно е предизвикало Апокалипсиса) и макар че филмите не са силната страна на Нетфликс, трейлърът изглежда доста добре и съдейки по него, този ще си заслужава да се види.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен Джордж Клуни, в главна роля ще видим и Фелисити Джоунс, като астронавтката Съли. Участват още Кайл Чандлър, Дейвид Ойелоуо, Тифани Буун и др.

Джордж Клуни не само е в главната роля, но и режисира филма. Според него, това е сюжет, който, макар и мрачен, разказващ за края на човечеството, съдържа и надежда, възможност за изкупление. Филмът, както изглежда, крие и екологично послание, свързано с климатичните промени, резултат от човешка дейност.

Премиерата на филма е на 23 декември, на платформата Нетфликс – тъкмо навреме за Коледа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата