2 коментара
brave new world

Away, Brave New World, neXt – спрени

Три сериала паднаха жертва на 2020 г.

Днес ви носим скръбни вести за цели три спрени сериала. И трите започнаха тази година с потенциал да продължат много време, но и трите ще си останат само с по един сезон и (вероятно) недовършени.

Изображение с име: awayAway излезе в началото на септември, като десетте епизода бяха качени едновременно в Netflix. Сериалът разказва за група космонавти, изпратени да стъпят на Марс, както и за техните близки, останали на Земята. „Далеч“ е много драматичен и фокусът му не е толкова върху космическото пътуване, колкото върху това колко много си липсват главните герои, когато са на десетки хиляди километри един от друг. Не е най-качествената продукция, на която ще попаднете, но имаше някакъв потенциал за развитие. Той обаче е потушен, тъй като явно не са достатъчно абонатите на стрийминг платформата, които са решили да дадат шанс на Away. Последният епизод оставя доста отворени сюжетни линии, но тъй като повечето са клиширани, едва ли ще липсват прекалено много на някого.

Brave New World е най-амбициозният спрян проект. Сериалът е по книгата на Олдъс Хъксли, макар и да си позволява много творчески свободи. Има някакъв финал, но той оставя много отворени въпроси. Също така, според сценаристите, много елементи от „библията“ на сериала не са били дори докоснати в първи сезон, така че те са разчитали на още много епизоди, в които да ги развият. Уви, няма да имат този шанс, защото Peacock са решили да не поръчват повече. Идеята на новата стрийминг платформа на NBC (която засега е достъпна само в САЩ) беше този сериал да привлече абонати. Уви, явно са разчитали твърде много на него, и то при положение, че в Америка вече има твърде много подобни сайтове, а свободното време на абонатите е ограничено. Самият сериал също е по-скоро разочароващ, така че спирането му всъщност не е толкова шокиращо.

Изображение с име: next-tv-show-poster-01-1800x2700-1-scaledЗа финал – най-голямата изненада – neXt. Чакахме този сериал доста време, за да получим накрая средняшка продукция. Историята с изкуствения интелект има голям потенциал, но полицейщината и битовизмите на главните герои дърпат сюжета назад. Сериалът се излъчва в САЩ по FOX, но малцина го гледат – под 2 милиона души са включили телевизорите си, за да видят първи епизод. Трети дори е изтеглен от ефир, заменен от спортно събитие, но пък е качен в Hulu. До момента не са излизали повече епизоди (за първи сезон са предвидени общо 10) въпреки че телевизията обещава да ги излъчи докрай. neXt е най-нискорейтинговият сериал на телевизията за годината, като при данни за само два епизода това си е сериозно постижение. Вероятно тук маркетингът е виновен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата