Voyager-cast

Документалка за Star Trek: Voyager е на път да събере милион долара дарения

Проект, който набира средства с дарителска кампания, се оказва повече от успешен.

Изображение с име: voyager„Стар Трек“ е една от вечните поредици, която ще има публика независимо каква нова продукция пусне. През 90-те години франчайзът доминира научната фантастика, като във втората половина на десетилетието се излъчва четвъртият сериал от вселената – „Стар Трек: Вояджър“. Той далеч не е най-успешният, но все пак е доста приличен, има хубави епизоди и интересни персонажи. Завършва през 2001 година и явно мястото му в историята е значимо и до днес.

Екип ентусиасти е решил да направи документален филм за създаването и заснемането на Star Trek: Voyager. Те вече са продуцирали няколко подобни продукции с нисък бюджет, включително What We Left Behind, който разказва за Star Trek: Deep Space 9. Сега обаче са на път да направят най-големия си удар. Дарителската кампания за новия им проект е целяла да събере 150 000 долара. Само седмица след началото си, даренията наброяват почти 650 000, като до края на кампанията имат шанс да достигнат и милион. С парите ще се осигурят интервюта с актьори от сериала, саундтрак и много други неща, включително и огромно разнообразие от подаръци за дарителите.

Постижението доказва колко много хора обичат сериала дори 20 години след завършването му. Също така, може да даде идеи на Paramount+ за ново стартреково съдържание – все пак цялата стрийминг платформа се крепи единствено върху съвременните трек-сериали. Ако продуцентите инвестират в подобни носталгични завръщания в миналото и разкриване на тайни от снимачната площадка преди две десетилетия, със сигурност ще има интерес, а и няма да се налага финансирането на подобно начинание да идва от дарители.

Междувременно, Кейт Мългрю, която изигра капитан Катрин Джейнуей в сериала, ще се завърне в ролята си, макар и само с глас. Предстоящият анимационен сериал Star Trek: Prodigy ще включи героинята, въпреки че таргет-аудиторията са деца и тийнейджъри. Идеята е Мългрю да зариби техните родители и така цялото семейство да влезе под покрива на „Стар Трек“ продукциите за млади и стари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата