1 коментар
matrix-4-res

Първи трейлър за „Матрицата: Възкресения“

Надъхайте се за завръщането на Нео, Тринити и… може би дори Морфей?

Още вчера сутринта можехме да се порадваме на първите тийзъри за дългоочакваното продължение на култовата трилогия „Матрицата“, но тъй като те не показваха почти нищо, решихме да ви ги спестим. Днес пък ще ви покажем пълния трейлър, който наистина обезсмисля вчерашните промоции.

Трейлърът е доста надъхващ и с подходящо музикално оформление. Хем загатва за сюжета, хем показва многобройните зрелищни екшън сцени, на които ще станем свидетели. Представяме ви го с български субтитри:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Първото, което забелязваме, е че имаме персонаж, който много напомня на Морфей. Лорънс Фишбърн не беше изобщо поканен да се завърне в култовата си роля (нещо, за което той таи известна доза обида), но виждаме друг актьор, който сякаш играе същия образ, но по-млад. Киану Рийвс и Кери-Ан Мос обаче се завръщат (прическата на Нео обаче е променена) и изглеждат доста добре за възрастта си. В последния филм Нео и Тринити умряха, но тук явно ги виждаме още живи – може би съзнанията им са запазени в Матрицата? Може би ще се окаже, че вторият свят също е фалшив и ще ни се разкрие трети? Може би имаме някакво пътуване във времето или измеренията? А може би това не са Нео и Тринити, а само аватари, приличащи на тях? Видимо, завръщат се и агентите, макар и да не виждаме агент Смит (Хюго Уийвинг). Набързо мярваме Приянка Чопра (от Sense8) в роля, която много напомня на Оракула. Като цяло, засега Матрицата 4 изглежда като нова версия на Матрицата 1, но в добрия смисъл – постепенно ще се въведем отново в света, който не сме посещавали почти 20 години, но с познати лица и може би нов обрат в концепцията.

Интересно е, че от братя Уашовски, които направиха първите три филма и вече са сестри Уашовски, се завръща като режисьор само едната половина – Лана Уашовски. Лили е сменила пола си през 2016 година и се е чувствала твърде уморена от промяната и работата по „Осмо чувство“, „Пътят на Юпитер“ и „Облачен атлас“, за да работи по нов филм. Нито един от проектите на Уашовски не можа да стане по-голям хит от „Матрицата“, но всичките си намериха своите фенове, макар и да залагат повече на философия и житейски послания, отколкото на екшън и чупене на кинематографични табута.

Премиерата на Matrix: Resurrections е на 22 декември – тъкмо за посещение на киното по Коледа (ако е отворено). Трейлърът е доста по-надъхващ от очакваното, така че нямаме търпение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата