noughts-crosses

Ами ако Африка беше колонизирала Европа?

Трейлър за сериала Noughts + Crosses, в който историята на Земята се е развила по алтернативен начин.

Расизмът е сложна и актуална тема, която през последните десетилетия неизменно присъства във всякакви аспекти на изкуството. Пореден опит да бъде задълбано в нея прави новият сериал Noughts + Crosses на BBC. Шестте епизода са били излъчени още през март, но тук не сме и разбрали за тях. Едва сега чуваме за сериала, тъй като Peacock – предстоящата американска стрийминг платформа на NBC, ще го добави в каталога си за САЩ.

Историята в сериала ще е на фона на алтернативна вселена, в която не Европа е колонизирала Африка, а обратното. Расизмът се развива по същия начин (даже малко по-брутално), но ролите в него са обърнати. Сериалът е базиран на поредица от книги на Малори Блекмен.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Тъй като Peacock няма да тръгне скоро в България (но и този сериал сякаш едва ли ще привлече много интерес у нас), ще бъде интересно да видим дали някоя от нашите платформи ще го вземе, ще бъде показан по някой телевизионен канал или изобщо няма да ни достигне. В САЩ той излиза на 4 септември, а BBC са го излъчили още пролетта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата