brightburn

Ами ако Супермен беше злодей?

Трейлър за филма BrightBurn на Джеймс Гън.

Във всички истории за супергерои надарените със свръхсили деца порастват добри и използват дарбите си в полза на обществото. Има по някой злодей, но той винаги е победеният. И как би могъл който и да е да се изправи срещу Супермен, например? Със защитник като него, Земята не би имала никакви грижи.

Но я си представете, че малкият криптонец се беше изразил не като добряка Кларк Кент, а като някой зъл побърканяк! Тази идея е централната в концепцията на филма BrightBurn, продуциран от Джеймс Гън. Вижте първия трейлър към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

По-рано през годината Гън беше безцеремонно изритан като режисьор на „Пазители на галактиката vol. 3“ заради стари туитове с обидно съдържание. Инцидентът дори отмени участието му на Comic Con в Сан Диего, където щеше да бъде обявен именно филмът от горния трейлър. За щастие, Sony са решили да запазят проекта и режисьора, така че всичко около BrightBurn ще продължи по план, макар и с леко закъснение (беше предвидено филмът да е излязъл вече, но вместо това ще го чакаме догодина).

Режисьор е Дейвид Яровески, който и преди е работил заедно с Гън, включително по „Пазители на галактиката“ и „Експериментът Белко“, а сценарият е писан от Марк и Браян Гън – все роднини на Джеймс Гън. Трейлърът очевидно се заиграва с филма „Мъж от стомана“ по комиксите на DC и ни показва един истински мрачен вариант на Супермен. Със сигурност ще бъде интересен експеримент, който да заинтригува почитателите на комикси. Засега отзивите са положителни и интересът е висок.

Световната премиера на BrightBurn е на 24 май 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата