assassins creed 2

Assassin’s Creed вече си има и сценарист

Човекът, който ще напише сценария, е доста учудващ избор предвид важността на проекта.

Изображение с име: AC3_Connor_RenderАдаптацията на култовата игра Assassin’s Creed, която толкова дълго време беше в застой, сега се развива с пълна пара. След като Майкъл Фасбендър я взе под крилото си, тя се сдоби и със сценарист.

Късметлията (в пълния смисъл на думата!) е британецът Майкъл Лесли. Не сте го чували? Нищо чудно, той досега не е написал сценарий за нито един филм! Младежът досега е демонстрирал таланта си единствено в британския театър, където има няколко пиеси. Отделно е писал и сценарии за късометражни филми. Но в света на киното няма абсолютно никакъв опит.

Решението на продуцентите е малко странно, предвид сложността на задачата. Assassin’s Creed е сложна игра с много сюжетни линии, простиращи се върху различни епохи. Тъй като става дума за игра, част от тях са твърде нереалистични, което прави невъзможно директното им взаимстване за големия екран. Въпреки това барманът Дезмънд Майлс и пътуванията му през кървавите преживявания на предците му са достатъчно зрелищни и имат много потенциал за добра кино адаптация. От трите игри, които UbiSoft филмира (другите две са Ghost Recon и Splinter Cell), тази е най-обещаваща.

Затова и възлагането на задачата на новак в жанра е най-малкото учудващо. Лесли е уважаван в родината си, но и по-уважавани автори на пиеси преди него са се проваляли в опитите си да влязат в киното.

От друга страна, тъй като е млад, той ще гори да се докаже и ще допълни ентусиазма на Фасбендър към проекта, което със сигурност ще му се отрази добре. Също така, като се имат предвид изискванията за качествени пиеси и че за тях се иска повече акъл, имаме още едно основание да се надяваме, че адаптацията няма да е безмозъчна екшън-боза като „Заразно зло: Възмездие“.

Все още няма обявена премиерна дата, но все пак имаме доказателство, че проектът се движи в правилната някаква посока.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата