2 коментара
The-CW-Legends-of-Tomorrow-Arrow-The-Flash-Supergirl

Чака ни голямо пресичане между сериалите на DC/CW

Герои от „Стрелата“, „Светкавицата“, „Супергърл“ и „Легендите на утрешния ден“ ще се срещнат в обща история, пръсната между три от четирите сериала.

Да бъдеш основен сценарист и изпълнителен продуцент на четири сериала от една и съща вселена, излъчвани по една и съща телевизия и снимани на едно и също място, определено си има своите предимства. Най-голямото от тях – възможността да ги пресичаш когато и както си пожелаеш. Такъв щастливец е Грег Берланти, който отговаря за Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow и Supergirl. Последният се присъединява тотално към стадото от тази година и по този случай се планира голям кросоувър между четирите сериала с общ сюжет, който ще представлява тричасова история и ще включва герои от всички комиксови продукции.

Още не са известни детайлите, защото сюжетът се доуточнява, но ще става дума за истинско пресичане, при което три епизода от четирите сериала ще бъдат обединени от общи история и злодей. По думите на Берланти, ще се получи нещо като минисериал: „Опитваме се да направим една продукция от три различни такива. Трябва да измислим как и кога да вземем всеки актьор и откъде. Супергърл ще участва, но историята не започва в нейния сериал. При нея се появяват някои герои, но историята започва в „Светкавицата“, след което продължава в „Стрелата“ и „Легендите“. В момента правим дизайна на лошия, а епизодите няма да дойдат преди края на ноември. Едва днес държах в ръцете си трите сценария – общо 180 страници“.

the-flash-arrow-legends-supegirl-800x420

Сериалите от тази вселена и преди са се пресичали, но не с общ сюжет, а просто с гостувания на герои от единия в другия. Кросоувърът сега ще бъде първи по рода си за комиксовите адаптации на CW, а може би и за телевизията въобще.

Отделно от това ни чака и пресичане между „Светкавицата“ и „Супергърл“ с музикални епизоди. И двамата главни актьори там, Грант Гъстин и Мелиса Беноа, са участвали в „Клуб Веселие“, където са доказали певческите си способности, така че те са най-логичният избор за екстравагантната идея. Ясно е, че Берланти се наслаждава максимално на мешавиците и експериментите с различните сериали, а така и феновете имат стимул да не пропускат нищо от общата вселена.

Новите сезони започват да се излъчват от следните дати (американско време, у нас излизат на следващия ден):

  • Светкавицата – 4 октомври (вторник)
  • Стрелата – 5 октомври (сряда)
  • Супергърл – 10 октомври (понеделник)
  • Легендите на утрешния ден – 13 октомври (четвъртък)
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата