us-movie

Черен хорър

Трейлър за Us.

Джордан Пийл стана известен от раз с филма си Get Out. Ние пропуснахме да го отразим, защото нищо в рекламите не предполагаше, че става дума за фантастика, но филмът си беше доста добро допълнение към хорър нишата на нашия жанр. Една от причините да бъде толкова харесан в САЩ беше адекватното му захващане с някои елементи на расизма, които бяха централни за сюжета.

Сега Пийл е готов със следващия си проект, който отново е насочен към чернокожите зрители. Началото на трейлъра е малко трудно за издържане, но когато се разкрива хорър-елементът концепцията става доста интересна:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Действието се развива в курортно калифорнийско градче. Носителката на Оскар Лупита Нионг`о участва като Аделейд Уилсън – жена, която се завръща към плажовете на детския си дом със съпруга си и двете им деца за идеалната лятна почивка. Преследвана от необяснима травма от миналото й и притисната от поредица зловещи събития, Аделейд усеща все по-параноично, че нещо лошо ще се случи на семейството й. След напрегнат ден на плажа с приятелите й (носителката на Оскар Елизабет Мос и др.), фамилията се прибира в дома си. Но когато пада мрак, Уилсън откриват четири фигури, хванати за ръце, на пътеката към дома им. „Нас“ изправя едно американско семейство срещу зловещ и необичаен противник – неговите двойници.

Премиерата е на 15 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата