consttt

Constantine е спрян

Все пак има някаква надежда за комиксовия сериал да продължи по друг ТВ-канал.

constantine-first-season.31904Неприятната новина за феновете на „Константин“ е факт – след като съкрати сезона от 22 на 13 епизода, NBC е решила да не поръчва втори сезон. Макар че в продължение на месеци директорите на телевизията твърдяха, че има шанс за още епизоди, а и феновете не се отказваха да подкрепят сериала с онлайн кампании, в крайна сметка съдбата му е решена.

Така „Константин“ става един от малкото нови сериали по NBC, които са спрени, както и единственият нов комиксов сериал за тази година, претърпял провал. Не може да се каже, че телевизията не положи усилия да увеличи интереса към Constantine, но и не може да се каже, че продукцията не мина без проблеми. Още във втори епизод главната женска роля трябваше да бъде сменена, а на титулярния мъжки герой му беше необходим половин сезон, за да излезе от омекотената си телевизионна версия и да се доближи повече до комиксовия си прототип.

Все пак, не бива всяка надежда да се смята за мъртва. Warner Bros все още търсят друг ТВ-канал, който да закупи правата и да финансира втори сезон. Студиото е „обнадеждено“, че това в крайна сметка ще се случи. Доскоро се говореше дори, че е възможно Constantine да продължи по Syfy. Ако все пак нетипичният герой си намери нов дом, това няма да е прецедент, дори ако говорим за платформи като Netflix, които възкресиха не един или два сериала от мъртвите. Стивън Амел от „Стрелата“ пък наскоро изяви готовност да гостува в евентуални следващи епизоди на „Константин“, ако това помогне да се спаси телевизионната адаптация.

Ще следим за новини и ще ви информираме ако има някакво развитие, но засега се сбогувайте с „Константин“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата