tanc s ostrieta ttt

Да потанцуваме с остриетата

Излезе „Танц с остриета“, втора част от трилогията „Танцът на сянката“ на Дейвид Далглиш, изд. MGB Books

tanc s ostrieta cccНаскоро издателство MGB Books ни запозна с началото на фентъзи трилогията от Дейвид Далглиш „Танцът на сянката“ с първата й част – „Танц с плащове“. Време е отново да се върнем в неговия свят, наситен с интриги, заклинания и конфликти между опасни фракции от престъпници, властващи империи, безскрупулни предводители и героични образи. На пазара е продължението – „Танц с остриета“.

„Танц с остриета” продължава историята пет години след нощта на огън и кръв, в която Арон Фелхорн е погинал безвъзвратно. През тези пет години войната между гилдиите и Трифектата е навлязла в застой, но това не е позволило на престъпниците да отдъхнат – почти всяка нощ неколцина от тях умират, посечени от мъстящия Хаерн. Десетилетният конфликт припламва отново, когато синът на един от първенците на Трифектата бива отвлечен и докато към Велдарен се стичат наемници, събирани за масивен удар срещу криминалния свят, Хаерн прави все по-отчаяни опити да върне на града заслуженото спокойствие. Той обаче не подозира, че по дирите му са поели двама убийци: единият е тласкан от собствено желание за възмездие, а другият, нает от хора със засегнати интереси, никога не е пропускал жертва… Междувременно зад стените на Велдарен изниква амбициозен заклинател с прикрито лице, още по-прикрити намерения и собствено виждане за кипящия хаос…

Самият Далглиш се определя като неспасяем nerd – тотален зубър в училище и от дете заклет книжен червей, който в четвърти клас вече е луд фен на всякаква жанрова литература (от фантастиката на Майкъл Крайтън до трилърите на Том Кланси). Още преди абитуриентския си бал вече уверено се е насочил към писателската професия, като за огромен късмет попада не само на прекрасни родители, които го насърчават да развие таланта си, но и на чудесен учител по творческо писане. След колежа Далглиш затвърждава страстта си, превръщайки я в професия, а днес е сред големите имена в мрачното фентъзи.

Третата книга ще излезе в края на пролетта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата