the amazing spider man 2012-wide

Добро ново начало за Спайди

Първите ревюта за филма „Невероятния Спайдърмен“ са по-скоро положителни, а премиерата в САЩ счупи рекорд.

Изображение с име: The-Amazing-Spiderman-20Предварителната реакция на публиката към новия филм за любимия комиксов герой Спайдърмен беше смесена – едни я приветстваха с отворени обятия и големи надежди, а други изразиха силно съмнение, че има смисъл от рестарт на поредицата.

Оказа се, че първите са били прави – филмът, който вече дебютира в САЩ във вторник, а в България излиза днес, вече жъне успехи. The Amazing Spider-Man вече счупи един рекорд – най-много приходи за филм, чиято премиера е във вторник – 35 милиона долара. Това дава сериозни основания да се очакват много по-големи приходи от уикенда му в САЩ, а и в световен мащаб.

Хубавото за Сони е, че новият им продукт печели одобрението и на критиците. Те хвалят новата версия за по-добре изградените герои и обстановка, в която живеят, както и за това, че те постигат по-силна емоционална връзка със зрителя, в сравнение с филмите на Сам Райми. Според критиците, Андрю Гарфийлд направо открадва ролята от Тоби МакГуайър, като останалите актьори също се справят по-добре от предшествениците си. Забележки се намират единствено към цялостта на сюжета – изглежда, че филмът е разделен на две половини – в първата се набляга на тийн-драмите на Питър Паркър, а втората вече подобава на истински екшън-блокбъстър. Лошото е, че двете малко си противоречат и не си подхождат.

Така или иначе, вече е ясно, че ще има продължение – с такава идея продуцентите и сценаристите бяха тръгнали от самото начало, а сега с успеха в бокс-офиса, ще има и финансово обезпечаване. The Amazing Spider-Man 2 се готви за 2 май 2014 година, а злодеят там най-вероятно ще бъде същият, който се появява в последната сцена, скрита между финалните надписи на първата част.

Дотогава обаче има още много време, а ние сами можем да се убедим (или не) в правотата на критиците. Фенове на Спайди, нападайте кината!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата