2 коментара
crossbones b

Джон Малкович е Черната брада в „Crossbones”

Новият сериал на телевизия NBC стартира тази вечер

"Черната брада" - от външия вид на пирата можем да заключим, че някой от режисьорите има странно чувство за хумор.
„Черната брада“ – от външия вид на пирата можем да заключим, че някой от режисьорите има странно чувство за хумор.

Премиерата на „Crossbones” е насрочена за 30 май и ще стартира в десет часа вечерта по американската телевизия NBC, което означава, че заинтересованите български зрители вероятно ще могат да я видят още утре. Сериалът ще ни пренесе в 1729г., на тайнствения остров Санта Компаня (буквално „Светата компания”), където управлява митичният пират Черната брада (Малкович). Британският шпионин Том Лоу е изпратен под прикритие да убие пиратския крал и междувременно да научи колкото се може повече за тайнствено ново изобретение, наречено „хронометър”. Докато изпълнява мисията си, той научава за заговор срещу Короната.
Вероятно се питате къде е фантастичният нюанс – в крайна сметка това е сериал за пирати? Наистина – „Crossbones” е рекламиран като драма с исторически елементи, но още от рекламните откъси може да се види, че историческите елементи са само това – „елементи” и по-скоро става дума за историческо фентъзи. Шпионската част от сюжета обещава да бъде толкова съществена, колкото и пиратската, а това със сигурност означава любопитни механични изобретения, тайнствени шифри и съкровища в стил Дан Браун. От друга страна Черната брада изглежда доста езотерично настроен и можем да очакваме някакъв нюанс на мистерия.

Том Лоу е типичният шпионин.
Том Лоу е типичният шпионин.

В главната роля е Джон Малкович, което доказва, че без съмнение живеем в Златната ера на телевизията. Той ще си партнира с Ричард Койл в ролята на Лоу (Мойст фон Липуиг в телевизионният филм по романа на Тери Пратчет „Пощоряване”), Ясмин Ал Масри ще бъде Селима Ел Шарад, Клеър Фой – любимата на Том Лоу, Кейт (Адорабел от гореспоменатия филм „Пощоряване”) и др. За сега са поръчани десет епизода.
Изпълнителни продуценти са Нийл Крос (сценарист на някои епизоди на „Доктор Кой”, хорърът „Мама” и др.), Уолтър Паркс („Мъже в черно”3), Лори МакДоналд (поредицата „Мъже в черно”, „Гладиатор”) и др.

Трейлър и кратък откъс от пилотния епизод:

https://www.youtube.com/watch?v=gJdrrHm3HhY

https://www.youtube.com/watch?v=zvj89EOIh54

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата