The-Amazing-Spider-Man-2-Preview-Teaser-Trailer

Експлозивен трейлър за The Amazing Spider-Man 2

Във втората част от новата поредица, Питър Паркър ще се изправи срещу култови злодеи като Електро, Носорога и Хари Осборн.

„Невероятният Спайдър-Мен“ постигна своя очакван успех миналата година, макар и да не обра хвалби като тези, които отнесоха филмите на Марвел и тези за „Батман“ на Кристофър Нолан. Всъщност, филмът беше дори малко постен за съвременните стандарти – супергеройският жанр напоследък все по-рядко се ограничава до един герой и един злодей. Още в трейлъра му показаните сцени не бяха кой знае колко грандиозни или впечатляващи, поне не повече от нормалното за жанра ниво.

Всичко това е поправено във втория филм от поредицата, като това се вижда още от трейлъра. Виждаме много повече битки и екшън-сцени, много повече злодеи и цялата история изглежда много по-епична. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дали екипът се е поучил от критиките към първия филм или пък просто се е примирил с факта, че трябва да започне по-скромно, за да стигне дотук – не е ясно, но определено разнообразието от злодеи е налице. Друг е въпросът дали това няма да е в минус – както се получи при „Човека-паяк 3“ на Сам Райми.

В The Amazing Spider-Man 2 Питър Паркър балансира между отговорностите си като супергерой и обикновено момче. Неговата история се задълбочава, тъй като той открива нова информация за мистериозните си родители. Но разкритията няма да дойдат без необходимата доза бой – срещу него ще се изправят Електро (експеримент на Оскорп, комбиниращ човек и електричество), Носорога (руски мафиот с интересна броня на разположение) и Зеления Гоблин (Хари Осборн, бивш колега на бащата на Питър).

Изображение с име: spider-man_3_scelti_gli_sceneggiatori_1

В трейлъра се забелязват и екипите на други злодеи като Доктор Октопус и Лешояда (Vulture). Но дали ще видим тези герои в този филм или не, още не знаем. Знаем, че в специален комикс, наречен The Sinister Six, злодеите са Гущера, Електро, Носорога, Гоблина, Лешояда и Доктор Октопус. Дали това не означава, че „Невероятният Спайдър-мен 2“ ще бъде екранизация именно на този комикс? Или че такава не се задава в близко бъдеще (все пак вече са планирани трета и четвърта част)?

„Невероятният Спайдър-мен 2“ излиза на 2 май 2014, третия очакваме на 10 юни 2016, а четвъртия – на 4 май 2018.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата