3 коментара
the crow

Гарванът се завръща в нова версия

Трейлър за The Crow с Бил Скарсгард.

Мина дооооста време от „Гарванът“ – филмът излезе преди точно 30 години, а след това имаше и сериал, изкарал само 1 сезон, но пък въртян няколко пъти по bTV. В Холивуд са преценили, че е време този нестандартен и измъчен образ да бъде пресъздаден наново, а в главната роля да сложат един доста добър и симпатичен актьор – Бил Скарсгард. Опити за римейк се правят вече 15 години, но докато се наканим да проверим докъде е стигнала инициативата, екипът й ни изненада с цял трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За съжаление, феновете на стария филм не посрещат тези кадри радушно. Не че показаното на тях е лошо, просто не може да се сравнява с оригинала. По-голямото изобилие на кървища не може да компенсира отказа от отличителната мрачна готическа визия както на Гарвана, така и на света около него, или твърде лесно изглеждащото отмъщение на Гарвана, което ще видим тук.

Режисьорът тогава беше Алекс Прояс, известен също с Dark City. Режисьорът сега е Рупърт Сандърс, „известен“ със „Снежанка и Ловеца“. Очевидно новата версия няма да е по-добра от старата и си е направо ненужна. Ако й дадем все пак шанс, ще бъде заради Бил Скарсгард в главната роля (въпреки татуировките по лицето), Дани Хюстън (играл в купища добри филми от последните 40 години) и Лора Бирн (Демерзел от „Фондацията“).

Разбира се, ако ни дойде вдъхновение да сме твърде строги към този нов опит за римейк, трябва да си припомним, че освен култовия оригинал, след това излязоха още 4 филма, които далеч не бяха толкова прилични, колкото би могло да бъде това.

Премиерата на The Crow ще бъде по кината на 7 юни.