3 коментара
333 max

Гответе се за Mass Effect 4

Следващата игра от поредицата няма да включва главния герой от предишните три, командир Шепард.

Изображение с име: mass-effect-26-94347172Mass Effect 3 може и да ядоса много фенове с определени сценарни решения, но определено беше доста успешна и обсъждана. Поредицата остана култова, обичана и, най-важното, финансово успешна, което мотивира BioWare да я продължат (въпреки че президентът им преди време се кълнеше, че третата част ще е последна).

Все още няма много конкретна информация за предстоящата игра, но със сигурност командир Шепард няма да се завърне в нея. Неговата история е приключена и BioWare няма да я развалят с проточване (макар и за мнозина тя да беше развалена още с предишната игра). Това означава и че Mass Effect 4 не е най-точното име, тъй като не е директно продължение на в момента съществуващата трилогия. Дали ще бъде предистория или странична история в същата вселена – предстои да видим.

Информацията продължава да е много оскъдна, но генералният мениджър на компанията Арън Флин наскоро се е изфукал в Туитър, че е пробвал готовата част от играта в офиса. Той я описва като „амбициозна, красива, свежа, но и позната. И много забавна“.

Това потвърждава намеренията на BioWare да направят игра, която да е по-достъпна за нови играчи, незапознати с предишните игри. Същевременно, те ще предложат и по нещичко на феновете на поредицата. За това говори и новият енджин (Frostbite 3, който дава възможност за по-добра графика и впечатляващи визуално моменти), използван за основа на играта. Оттук идват и много възможности за нововъведения в геймплея, което вероятно е донесло думата „свежа“ в описанието на Флин.

Следващата Mass Effect определено заслужава повече време, за да се разработи както трябва, а и опарените разработчици вече имат едно наум от количеството пожелания към майките им, които отнесоха след тройката. Ето защо е окуражаващо да знаем, че вече има готова за игра част от играта, въпреки че не са пускани нито трейлъри, нито плакати – така се подсигуряват, че ще предложат най-добрия продукт, преди да започнат да го рекламират. Миналата година Флин е обещал, че повече информация ще бъде отпусната през 2014, което разпали надеждите на феновете да видят трейлър на тазгодишното Е3. Стискаме палци на геймърите да останат доволни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата