Harker-Header

Harker, нов филмов проект по Дракула на Warner Bros

Warner Bros обяви пред феновете, плановете си за своя екранизация по популярния роман на Брам Стоукър – „Дракула“ (Dracula), с работно име Harker. Режисьор на филма ще е познатият ни от „Без Име“ – Жауме Сера (Jaume Serra), а продуцент – Леонардо Ди Каприо.

Warner Bros обяви пред феновете, плановете си за своя екранизация по популярния роман на Брам Стоукър – „Дракула“ (Dracula), с работно име Harker. Режисьор на филма ще е познатият ни от „Без Име“ – Жауме Сера (Jaume Serra), а продуцент – Леонардо Ди Каприо.

Сценарият на продукцията, дело на дебютантите Брайън МакГрийви и Лий Шипман, е вече завършен и в момента от студиото провеждат разговори с актьори както от САЩ, така и от Европа и Австралия.

Шипман: “Леонардо Ди Каприо хареса историята и благодарение на него този филм ще бъде направен. Тези дни има много незаснети сценарии свързани по един или друг начин с Дракула и затова ние не приемаме нищо за даденост. И за мен и за Брайън е чест да бъдем част от толкова талантлив екип.”

Отличителното на този филм е, че фокусът тук не е върху Дракула. В този филм главно действащо лице заема млад детектив от Скотланд Ярд на име Джонатан Харкър (Франсис Форд Копола), който се е впуснал стремглаво по следите на всяващият страх – Дракула.

От Warner Bros не крият, че ако филмът бъде приет положително от публиката, ще го продължат в цяла поредица.

Очаква се премиерата на „Харкър“ да започне в кината през 2012 година.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата