1 коментар
dimension-404-hulu

Hulu копира Black Mirror

Dimension 404 не е грешка в адреса…

Както е добре известно на сериаломаните, антологиите се завърнаха ударно на малкия екран, донякъде благодарение на „Зловеща семейна история“ и спомените за „Зоната на здрача“ и „Разкази от криптата“. Една от тях е особено добра – „Черното огледало“, която започна по британската телевизия Channel 4, а вече се продуцира от Нетфликс. Black Mirror провокира с научнофантастични въпроси и проблеми, предимно за нови технологии, които влияят на живота ни по неочаквани начини.

Е, време беше и Hulu да навлезе на този пазар – продуцентите на „22 ноември 1963“ пуснаха нов сериал, наречен „Измерение 404“. Dimension 404 изглежда доста по-комичен и странен, но отново представлява научнофантастична антология, занимаваща се с влиянието, което технологиите на бъдещето може да окажат на живота на обикновените хора. В един от епизодите става дума за мобилно приложение за запознанство, което се обърква, в друг – за носталгично настроен студент, който се заема да докаже, че любимият му сериал от 90-те наистина е съществувал, въпреки че никой друг не го помни, а в трети – за снобарски настроен критик, който започва да вярва, че на 3D-медийната прожекция, на която са го поканили, всъщност е ритуал за призоваване на отвратителен звяр, живеещ между измеренията.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Няма кой знае колко известни актьори в състава, но вероятно ще разпознавате тук-таме по някого. Най-важното изключение от това е Марк Хамил (Люк Скайуокър), който „води“ епизодите с гласа си.

Според официалното описание, „404 е кодът за грешка в Интернет, от който взима името си този научно-фантастичен сериал. В световната мрежа има истории, които не могат да бъдат обяснени със средствата, с които си служи светът извън нея. Сериалът задава множество абсурдни въпроси и се опитва да им отговори. Като например възможно ли е странна анимация да носи в себе си ключа към пътуването във времето. Могат ли енергийните напитки да отключат Апокалипсиса? Може ли месото да има чувства, след като е отделено от тялото, на което е принадлежало? „Измерение 404″ смесва комедия, фантастика и ужаси в един наистина експлозивен и забавно политически некоректен коктейл“.

Dimension 404 може да се гледа легално и у нас – качва се на платформата HBO GO. Вече са достъпни първите три епизода, а останалите три ще излизат по един на седмица – всяка сряда.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата