1 коментар
banner-isc

Iscariot почти достигна целта си!

Събрани са 1700 от 1900 лири, а до края на срока остават 16 дни.

Преди време ви разказахме за един доста интересен български фантастичен проект – късометражен филм на име Iscariot. Групата от български творци зад идеята си направи кампания за набиране на средства в Indiegogo, където търсената сума е почти събрана. Съвсем малко не им достига до 1900 лири и от нас зависи да им помогнем.

Действието в Iscariot се развива в далечното бъдеще, 9 години след Етеричната война, водена изцяло в космоса. Обединената земна лига (победилата във войната) е направила откритие на далечен свят, което може да промени историята на човечеството завинаги. Там е създадена колония и се поставя началото на таен изследователен проект с кодово име Daedalus. Капитан Джеймс Бенет, герой от войната, е натоварен със задачата да защитава колонията.

В началото на филма Бенет се озовава в стая за разпити, обвиняем за държавна измяна. Агентите, които го разпитват, изглежда имат нечисти мотиви. Докато те се опитват да измъкнат от него код, който ще им даде достъп до проекта, капитанът започва да подозира, че може би те не са хора. Истината обаче може да е извън достойнство и човечност.

Идеята е на сценариста Анди Михов, а в реализацията на проекта му помагат продуцентът Ина Занева и режисьорът Алекс Петрова. За главната роля е избран Дино Флетчър, а наскоро към актьорския състав се е присъединила и Джейд Корик. Готова е вече и страницата на почти напълно финансирания проект в IMDB.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата