2 коментара
Jorge Garcia in Alcatraz

"Изгубени" от "Алкатраз" ще партнират на "Тера Нова"

Джей Джей Ейбрамс и Хорхе Гарсия от „Изгубени“ ще правят нов сериал със научно фантастични елементи – „Алкатраз“, който ще се излъчва наесен заедно с „Тера Нова“.

Изображение с име: Lost Jorge GarciaКритиките към американската телевизия Fox, че не уважава научната фантастика, вече дават ефект. Телевизията поднови „Експериментът“ въпреки противоречивите му рейтинги, а и вече доста време промотира новия си сериал – „Тера Нова“, чийто първи епизод ще се излъчи наесен, за да има време да се обработят специалните ефекти. Сега дава нов повод за вълнение на почитателите на жанра, като обявява поръчката на първи сезон за „Алкатраз“. Създаден от екипа на най-новия „Стар Трек“ – Джей Джей Ейбрамс, Елизабет Сърнов, Стивън Лилиен и Брайн Вайнбрант, „Алкатраз“ ще бъде нещо като научнофантастична версия на „Бягство от затвора“. Затворниците от легендарното учреждение ще бягат от миналото в настоящето. Главните роли ще изпълняват Сара Джоунс, Сам Нийл („Джурасик парк“, „Воини на светлината (Daybreakers)“ и Хорхе Гарсия („Изгубени“). Това е поредния успех за Ейбрамс, чийто минали постижения включват „Изгубени“, „Наричана още“ и “ Експриментът“.

Най-вероятно е Фокс да не излъчва „Алкатраз“ заедно с „Експериментът“ в една и съща вечер, както биха предположили повечето, а да се сложи до „Тера Нова“. Да се обединят два нови сериала в една вечер е рискован ход и програмните директори трябва да имат голямо доверие и в двата, за да се решат на него. Но все пак около „Тера Нова“ вече има достатъчно шум, а „Алкатраз“ може да привлече фенове на „Бягство от затвора“ и „24“, които биха подобрили рейтингите значително.

За да направят място в програмата си, Фокс спират „Human Target“ и „Chicago Code“, а догодина ще излъчат и последния сезон на „Д-р Хаус“, чийто рейтинги продължават да падат.

По-конкретна идея за датите на излъчване на новите сериали ще има по-късно през пролетта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата