1 коментар
Orphan-Black-season-5-extended-trailer

Какво да очакваме от пети сезон на Orphan Black?

Как ще завърши историята на клонингите?

На Америка й отне известно време да навакса, но миналата година най-накрая разпозна кой заслужава награди най-много – Татяна Маслани за около петнайсетте роли на тотално различни клонинги в Orphan Black. Всички хубави неща обаче рано или късно свършват и в следващите 3 месеца финала си ще намери и този сериал.

BBC America пуснаха трейлър към него преди няколко дни (трейлърът, както обикновено, е зле (само предишният беше изненадващо добър), но пък ни показва ценни за феновете кадри), а двамата главни сценаристи, Джон Фосет и Греъм Менсън, се радват на много медиен интерес. В своите интервюта те споделят за различни неща, които можем да очакваме от последния сезон.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Като начало, нови клонинги най-вероятно няма да има – тъй като тези епизоди са финалните, сценаристите са решили да не усложняват вече и без друго претрупаната история. Ще има обаче нови персонажи, като П. Т. Уестморленд, главата на Неолюция, ще бъде основният злодей. Той е смятан за мъртъв от над сто години, но все още е жив. Чрез него сценаристите ще изследват друга научна тема (след клонирането, бъркането в генетичния код на децата и др. щекотливи въпроси) – неестественото удължаване на живота. Уестморленд е най-възрастният човек на планетата, а вероятно и най-злият.

Ключова тема за клонингите ще бъде свободата – на какво са готови те, за да я постигнат, и какви ще бъдат сестрите веднъж щом се освободят от конспирацията. Кира и нейната мистерия ще бъде най-накрая разкрита (детето е добро, но проявява някои притеснителни способности), а Хелена е бременна в деветия месец, а в историята на Рейчъл ни е обещан неочакван обрат (надяваме се да не включва нейното повторно присъединяване към отбора на добрите).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ще има по един епизод, фокусиран върху всяка от главните героини, за да разкаже миналото й по-добре. Очакват се много повече сцени-спомени за Сара, Алисън, Косима, Хелена и Рейчъл.

Сценаристите обещават да завършат историите подобаващо, да отговорят на всички въпроси, но да оставят и някаква перспектива за бъдещето на тези герои, както и да ни покажат финал, който да ни разплаче.

Последният сезон на сериала Orphan Black ще започне от 11 юни българско време. Препоръчваме да се гледа.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата