wayward-pines

Какво да очакваме от втори сезон на „Уейуърд Пайнс“

Кой се завръща и какво се случва в градчето на края на света?

Минисериалът на Fox, Wayward Pines, не тръгна със силни рейтинги (или обмислени сюжети и герои), но постигна направо хитов статус когато към основните данни се добавиха и DVR-записите. Проектът се оказа и стъпка към спасение на кариерата на М. Найт Шаямалан, въпреки че раздели критиците на две. Ето защо телевизията реши да го разшири с втори сезон, като сценаристите си остават, Чарли Теън, Шанън Сосамон, Карла Гучино и Хоуп Дейвис се завръщат в съответните си роли, а Джейсън Патрик и Джимон Хонсу ще поведат новите попълнения в състава.

Като част от промоцията за завръщащия се в близко бъдеще сериал, Fox пуснаха нещо като трейлър (кадри от новия сезон, смесени с изказвания на екипа и спомени от стария), в който виждаме, че лудото градче е станало още по-лудо след като Итън Бърк героично загина, а властта падна в ръцете на новото поколение.

https://www.youtube.com/watch?v=8RCIRgi0pLA

Блейк Крауч, автор на трилогията, съставила първия сезон, обещава да научим повече за абитата, които явно не са просто безмозъчни зверове, търсещи плячка, а имат план. Новият главен герой пък тепърва ще разучава градчето и ще се намесва в идеологичната борба. Кейт (бившата ФБР-агентка-любовница на Бърк) ще има по-голяма роля, а Меган (учителката-психопат) е оцеляла и ще върти интриги от инвалидната количка.

Честно казано, трейлърът изглежда добре и е възможно след като са изчерпани книгите, сценаристите да измислят нещо по-добро и подредено за новите серии. След бъркотията на първи сезон обаче очакванията не бива да са нереалистично големи.

Завръщането на „Уейуърд Пайнс“ се очаква на 26 май българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата