WAYWARD PINES

Зловещ нов трейлър за Wayward Pines

Подобието на „Туин Пийкс“ от М. Найт Шаямалан започва на 15 май, паралелно с премиерата си в САЩ.

М. Найт Шаямалан е редовно оплюван, когато става дума за филмите му след „Шесто чувство“. Може би затова режисьорът се е насочил към телевизията (където си мисли, че хората са по-малко претенциозни) с минисериала „Уейуорд Пайнс“ – адаптация на романа от Блейк Крауч и проект с амбицията да наподоби „Туин Пийкс“. Шаямалан ще е изпълнителен продуцент и режисьор на пъртвия епизод.

В главната роля е Мат Дилън, който ще играе агент от Сикрет сървис, който пристига в мистериозното градче от заглавието след катастрофа и в търсене на двама изчезнали федерални агенти. Уейуърд Пайнс обаче крие много мрачни тайни, хората често се държат странно и нищо не е такова, каквото изглежда. Терънс Хауърд е шерифа-евангелист, Мелиса Лео е мед. сестра, която вярва искрено в повтаряната мантра, че всичко е за добро, а Карла Гуджино е друг агент от Тайните служби, интегриран в града и неспособен да го напусне.

Предишният трейлър определено наблегна на приликите с Twin Peaks (който ще има нови епизоди догодина), както и на невъзможността на героите да напуснат града. Новото клипче подсилва усещането с повече сцени на насилие и странност, както и зловещото задължение на всички в града винаги да си вдигат телефона.

https://www.youtube.com/watch?v=o51W3_QyXGM

Wayward Pines ще се излъчва почти едновременно в 125 държави. В САЩ премиерата е на 14 май, а в България – по канала Fox на 15 май. Епизодите ще бъдат общо 10, като засега е предвидено да си остане на мини-сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата