2 коментара
TheVisitPoster

Какво да правим ако баба ни е обладана от демон!

В новия филм на М. Найт Шаямалан The Visit гостуването на две деца при баба и дядо се превръща в кошмар.

М. Найт Шаямалан продължава да е оплюван в Холивуд заради това, което направи с The Last Airbender, After Earth и The Happening, но въпреки това не спира да прави неща, които изглеждат интересни. Освен минисериала The Wayward Pines, който наближава, сега той ще ни заинтригува и с нискобюджетен хорър.

Звучи ли ви ужасно да гостувате на баба си и да се налага да си лягате в 9:30? Може би си има причина за това… Поне до този извод стигат двама тийнейджъри, когато гостуват за седмица във фермата на баба си и дядо си. Последният им препоръчва да не излизат от стаята си, мине ли този час. Разбира се, децата не се съобразяват и откриват, че нещо определено е много сбъркано с родителите на майка им.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Как да не влезеш в печката при такава любезна покана от милото бабче?

Истината е, че заглавието на статията е малко подвеждащо, защото всъщност не знаем дали има намесен демон или просто чисто нефантастично психическо заболяване. Атмосферата в този нискобюджетен хорър обаче изглежда достатъчно завладяваща, а и зловещите баби по принцип са също толкова страшни, колкото и зловещите дечица. И двете се използват достатъчно малко във филмите на ужасите, за да не са ни още втръснали.

„Посещението“ е първият филм на Шаямалан, продуциран заедно с продуцентската компания, издала недотам оригинални, но успешни хоръри като Paranormal Activity, Insidious, The Purge и др. Поне отчасти е в псевдодокументален стил, станал типичен за продукцията й.

Световната премиера е на 11 септември, като засега няма такава в България, но кой знае – може и да проима. Дотогава помнете – това е само на филм, така че недейте да бягате от баба си, ако тръгне да ви прегръща и щипе по бузките.

TheVisitPoster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата