kaydara-scifibg

Kaydara, подобието по-добро от оригинала?

Фен филм вдъхновен от матрицата, коментиран от фенове и блогъри като по-добър и от оригинала.

Изображение с име: kaydara-screenshot-1
Изображение с име: kaydara-screenshot-2

Двама братя, французи с голям ентусиазъм, са създатели на този 55-минутен филм (Kaydara), вдъхновен от света на Матрицата. Разбира се, това не са братя Уашовски, нито пък Киану Рийвс е наоколо, за да избягва куршумите със завидните си кунг-фу умения. Въпреки това филмът определено ще си заслужава отделеното време, поне ако съдим по трейлъра.

Макар това да е фен-филм, той не е създаден от фенове, а от специалисти. Нивото на ефектите, бюджетът може да са по-ниски от американския оригинал, но доста блогъри описват това произведение като по-добро, по-оживено и по-изпълнено с история от всяко едно от оригиналните продължения на „Матрицата“. Е, все пак не бива да забравяме, че The Matrix е филм от вече далечната 1999.

От официалният сайт и трейлъра не става особено ясно какъв ще бъде сюжетът на Kaydara, но е известно следното:

 

Кайдара е ловец на глави, който живее отделно от съпротивата и не вярва в пророчеството за „Избрания“. Той вижда този така наречен спасител като заплаха за пробуждането на човечеството и го смята за враг. Ако пътищата им се пресекат, Кайдара няма да се поколебае да му се опълчи.

 

По всичко личи, че филмът ще се опита да представи сериозна конкуренция за оригинала, въпреки че лично аз не съм съвсем убеден в успеха му. Едно е ясно обаче – очаква се светло бъдеще за ко-режисьорите Рафаел Ернандес и Савитри Джоли-Гонфард, в случай че решат да създадат нещо сами.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Официалното излизане на филма се очаква за средата на месец май тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата