batwoman

Руби Роуз вече няма да е Батуоман

За следващия сезон ще се наложи нова актриса да се превъплъти в ролята.

Изображение с име: batwomanНай-новото попълнение към вселената от сериали на „Стрелата“ продължава да среща доста проблеми. Batwoman излъчи първия си сезон през последния телевизионен сезон, като екипът успя да сглоби приличен финал въпреки спирането на продукцията заради коронавируса. И макар рейтингите на сериала да са доста прилични, оценката му в IMDB е страшно ниска, а акцентът върху феминистичните и про-ЛГБТ послания на сериала търпи критики от мнозина.

На актрисата в главната роля, Руби Роуз, която специално беше избрана като принадлежаща към ЛГБТ-малцинството, хич не й беше леко да изнася хейта на гърба си. Освен това, по време на каскада в един от епизодите, се е наранила доста сериозно и се е наложило да оперират врата й. Оттогава тя почти всичките й каскади се извършват от статистки. Вероятно тези неприятни преживявания са повлияли на решението й да напусне сериала след този сезон.

Руби Роуз не споделя причина за решението си, а само изказва благодарности и добри думи към екипа: „Взех много трудното решение да не се връщам в „Батуоман“ следващия сезон. Не съм взела решението лесно, тъй като имам огромно уважение към състава, екипа и всички, работещи по сериала във Ванкувър и Лос Анджелис. Повече от благодарна съм на Грег Берланти, Сара Шехтър и Каролин Драйс, не само че ми дадоха тази невероятна възможност, но и че ме приветстваха в DC-вселената, която са създали така красива. Благодаря и на Питър Рот и Марк Педовиц, които вложиха толкова много от себе си в сериала и винаги са вярвали в мен“.

Със същите любезности отговаря и телевизията – „Уорнър Брос, CW и Берланти Продъкшънс благодарят на Руби за приноса й към успеха на първи сезон и й желаят всичко най-добро. Студиото и телевизията са твърдо посветени на втория сезон и дългосрочното бъдеще на Batwoman, а ние – заедно с талантливия творчески екип на сериала – очакваме с нетърпение да поемем по нова посока, включително с намирането на нова главна актриса и член на ЛГБТ-общността през идните месеци“.

Малко преди това да стане ясно, излезе новината, че догодина голямото пресичане между сериалите ще бъде значително намалено по мащаб. На всички е ясно, че събитие като „Кризата на безкрайните земи“ няма как да бъде задминато, така че в следващия сезон ще се търси ефективност вместо ефикасност. От тази гледна точка, идеята е да има пресичане на само два сериала, и то на най-новите – между „Батуоман“ и „Супермен и Луис“, като сюжетът да се развива в Смолвил. Ще видим обаче, с тези сътресения в „Батуоман“ и с непредвидимия край на пандемията дали този план ще се реализира. Така или иначе, спирането на продукциите вече отряза по 1-2 епизода от повечето сериали на Arrowverse, със сигурност следващите им сезони ще почнат по-късно от обичайното, така че тепърва предстои да разберем какво бъдеще ни очаква.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата