5 коментара
konkurs

Конкурс за младежки разказ

SciFi.bg за трета поредна година ще журира в конкурс на Човешката библиотека. Този път името е „Копнеж за растящо творчество“, а поканени да участват са всички младежи между 6 и 27 години.

Уважаеми пишещи приятели,

Фондация „Човешката библиотека“, клуб „Светлини сред сенките“, електронно списание SciFi.bg, Фентъзи ЛАРП център, Клуб за екология, самосъзнание и фантастика „ВОДА“ и клуб „ЕКОРАВНОВЕСИЕ“ канят всички автори на възраст от 6 до 27 години (включително) да участват в

Копнеж за растящо творчество

Изображение с име: 670px-Draw-a-Book-Step-5Изпращайте на адрес poslednorog -в- gmail.com разкази, стихотворения, есета, пиеси или откъси от по-дълги текстове.

Копнежът е отворен към всеки, който пише на български език, независимо дали в България или по света.

Журито на нашето списание би предпочело творбата ви да има фантастични елементи, независимо дали става дума за научна фантастика, фентъзи или свръхестествени истории. Ние ще наградим най-добрите творби с фантастични елементи.

За останалите журита обаче темата е свободна, така че не се чувствайте ограничени! Журито на основният организатор, Човешката библиотека, ви предлага (но без по никакъв начин да ви ограничава) следните теми:

А. Природата – как ѝ помагаме да расте.

Б. Гражданските събития в България от миналата година досега – как пораснахме покрай тях и за какво ни вдъхновиха.

Текстовете могат да са участвали на други конкурси и да са били публикувани преди, но задължително трябва да са ваши и да ги пращате за първи път на конкурс, организиран от тези журита.

Молим всеки участник да събере творбите си в един файл – в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат. Общата им дължина може да бъде до 9 000 знака (включително интервалите).

Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация – име, възраст, учебно заведение, град, държава – пращайте отделно, в текста на самия имейл. (Ако вече сте завършили – пишете кой/и университет/и.)

Краен срок за пращане: 28 февруари 2014.

Наградите ще обявим през втората половина на април – вероятно около 22 април, Деня на Земята. Част от тях включват книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), публикация онлайн (по желание на авторите) и участие в писателски работилнички на живо.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата