arrow-constantine

Константин ще ходи при Стрелата

Сериалите Constantine и Arrow ще се смесят поне за един епизод.

„Константин“ може и да беше спрян, нов дом не му се намери, но това не значи, че персонажът повече няма да се показва на малкия екран. Напротив, циничният борец с демони ще влезе в друг сериал от комиксовата вселена на Ди Си Комикс – „Стрелата“.

Новината я обяви лично Мат Раян в туитъра си. Оказва се, че сценаристите на Arrow са искали да обединят сериалите в обща вселена, но са се отказали поради спирането на Constantine. Любовта на феновете към героя обаче е разтопила сърцата им и те все пак са решили да продължат с идеята си, поне отчасти. Засега е сигурно, че ще има поне един епизод на „Стрелата“ с Константин в него, но ако публиката приеме гостуването добре, сигурно ще има и още.

Constantine-Arrow-Guest-Star

Мат Раян е обещал, че героят ще запази острия си език и в новото си поприще: „В комиксите Константин винаги нарича супергероите „костюмари“. Би било странно това да се промени и от устата му да излезе реплика от типа „Хей, хубави кожени панталони, ако не възразяваш на комплимента“. Това обичам в Джон – той е реален, пълнокръвен, триизмерен човек. Не е обикновеният супергерой, а е просто нахалник. Харесват ми реакциите му при срещи с други персонажи на DC Comics на хартия. Би било доста забавно да го видим как ще реагира на Светкавицата и Стрелата“. Хм, а защо не и на всички герои от Legends of Tomorrow, след като има такава възможност.

Сюжетът и поредният номер на общия епизод още не са известни, но изглежда времето, в което „Стрелата“ странеше от свръхестествени сюжети с цел максимална реалистичност вече е безвъзвратно отминало.

Очевидно, след като Марвел пожънаха успех със смесването на различни персонажи на кино и създадоха вселената на „Отмъстителите“, Ди Си върви по същия път, но на малкия екран. Тактиката явно ще бъде все по-често използвана и от други продукции – само преди седмица се разбра, че Sleepy Hollow ще се смеси с Bones. Преди време пък Робин Амел изяви готовност за смесване с обратна посока – той да госутва в „Константин“, ако това ще спаси сериала. Дотам очевидно не се стигна, но предстоящата смеска сигурно ще е също толкова добра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата