legion-s2

Legion е подновен за трети сезон

Дейвид ще продължи да изследва различни реалности и умове още поне една година.

Изображение с име: legionСвързаният с „Х-мен“ сериал „Легион“ ще продължи с трети сезон по FX, обявиха днес от телевизията. Новината идва преди края на втори сезон, което е сигурен знак за довеие в главния сценарист Ноа Хаули.

След озадачаващ, но интересен първи сезон, втората година на Legion е тотално откачена. Сериалът намира нови и нови начини да представя интересни и нестандартни визии, както и да изследва какви ли не светове, умове и реалности през очите на Дейвид, без реално да движи сюжета или героите си. Сложната схема включва пътуване във времето (донякъде), размяна на тела, ъплоуд на човек в компютър, борба срещу физическа манифестация на илюзия, потъване във вътрешни светове и умове и др. елементи. Може да се каже, че ако „Туин Пийкс“ досега беше емблемата на откаченото разказвачество, „Легион“ прави достоен опит да го задмине. Дотолкова, че телевизията му поръча един бонус епизод към настоящия сезон.

Дали конфликтът между Дейвид и Фарук ще бъде разрешен още този сезон или ще остане и за следващия, Ник Шир от FX хвали сериала ентусиазирано: „Легион“ редефинира супергеройската драма и надхвърли всички очаквания с натрупването на напрежение във втори сезон. Невероятно горди сме от постижението на Ноа Хаули и за нас е чест да продължим сериала, докато той прекрачва границите на обикновеното телевизионно повествование. Благодарни сме и на нашите изпълнителни продуценти, Марвел, както и отличните ни актьори и екип зад кадър на този революционен сериал“.

Хвалбите до известна степен са заслужени, тъй като старанието Legion да се отличи от другите сериали, особено супергеройските, наистина е видимо. Не всички фенове обаче се задържат – дори, ако се съди по рейтингите, подновяването е изненадващо. Над половината от зрителите миналата година вече са се отказали от сериала, който вече е почти на дъното в класацията на собствените продукции на FX. На върха й си остава „Зловеща семейна история“, която, въпреки че също продължава да губи зрители, все още е с пет пъти повече такива от „Легион“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата