1 коментар
lost-in-space

Lost in Space подновен за трети и последен сезон

„Изгубени в космоса“ получава стандартната за успешен сериал на Netflix сделка.

Изображение с име: losti in space 2018След дълго чакане, в самия край на 2019 г. излезе втори сезон на американския сериал Lost in Space, дело на Netflix, римейк на стария сериал със същото име. Той допадна на повечето фенове на първи сезон, макар и в нашата класация да остана по-ниско от първото място, което взе през 2018 г. Въпреки че официални данни за гледаемост няма, предполага се, че той е хит за Netflix и затова не е никак изненадващо, че е подновен за трети сезон. За съжаление, обаче, той ще бъде и последен.

„Изгубени в космоса“ се развива в недалечното бъдеще, когато човечеството колонизира космоса. Въпреки че причината за преселението към други планети са тежките проблеми на Земята, причинени от хората, а експедицията на няколко пъти почти се проваля, сериалът е доста оптимистичен като атмосфера и се гради върху силата на човешкия дух и семейното щастие. Главни герои са семейство Робинсън и още няколко персонажа, здраво свързани с тях. Те все се оказват отклонени от курса и имат навика Иа корабокрушират сами на странни планети, но в крайна сметка, благодарение на способностите и упоритостта си, успяват да се върнат при другите колонизатори и дори да оправят и техните проблеми.

Въпреки че отзивите са добри и гледаемостта би трябвало да е на отлично ниво, следващият сезон ще завърши окончателно историята на семейство Робинсън и тяхното пътуване из космоса. Ако някой обаче се притеснява, че това е знак за неуспех, нека да си отдъхне. Първо, за Netflix е стандарт да спира сериали след трети сезон, поради особености на сделките, които сключва с творческите си екипи. Второ, според изявлението на изпълнителния продуцент Зак Естрин, планът винаги е бил сезоните да са именно три. „От началото винаги сме гледали на тази история за Робинсънови като на трилогия. Епично семейно приключение в три части, с ясни начало, среда и край“, казва той.

Нещо повече, Netflix са подписали сделка с Естрин той да им предоставя ексклузивно съдържание за много години напред. С други думи, сравнително скоро ще очакваме нов сериал от Зак Естрин, и ще стискаме палци отново да е фантастика.

Очакваме последните 10 епизода на Lost in Space да дойдат по някое време през 2021 година, вероятно през лятото или есента.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата