ghostbusters-3-logo

Ловците на духове вече са жени

Следващият Ghostbusters ще запълни главните си роли само с жени.

Вероятно отдавна знаете, че се работи за нов филм по „Ловци на духове“. Още преди много време се появи сериозен слух за продължение, но до него така и не се стигна (поради нежеланието на Бил Мъри да се включи в него). През годините след това имахме само нови слухове, планове и идеи, но нищо конкретно. Може би чак сега се появява причина да вярваме, че наистина ще има нов филм, но… той ще бъде малко по-различен отколкото очаквате.

За режисьор на следващия Ghostbusters е избран Пол Фейг („Развитие в застой“). Той обаче няма да прави продължение, а рестарт на поредицата. И определено не смята да тръгва по същия път. Неговата идея е този път ловците на духове да са само жени.

Zuul-in-Ghostbusters

В скорошно интервю той обяснява защо ще рестартира поредицата именно с дами:

„Имам твърде голямо уважение към оригинала, за да правя продължение. А и го има това чувство, че след като светът е видял нашествие на духове в такъв голям мащаб, духовете рискуват да се превърнат в обикновени минувачи. А би било забавно да взема нов свят, който не е виждал духове досега, и да му ги представя. Харесвам истории за произход и нови герои.

След като чуха, че ще избираме само жени за ролите, много хора ни обвиниха, че ще правим пародия. Разбирам циничната им гледна точка, но аз наистина много обичам да работя със забавни жени. Хората казаха „Защо не направиш смесен екип?“ Е, аз просто се интересувам повече от идеята за жени-ловци на духове. Така работи мозъкът ми…

Искам нашата версия да е по-страшна от оригинала, ако трябва да съм честен. Кати Диполд и аз сме фокусирани върху комедия-ужаси. Не искаме да спестим нищо. Причината да правя много комедии с рейтинг за възрастни е, че искам филмът да се усеща искрен и автентичен. Но светът на Ghostbusters не се нуждае от толкова ругатни. Ще го направим с рейтинг PG-13. Искам възможно най-много хора да го гледат и да не се отвратят от него.“

Ghostbusters-library-ghost

Иначе проектът все още е на много ранен етап и дори концепцията не е изцяло уточнена. Информацията за жени-ловци на духове се появи по време на хака, благодарение на който почти всички тайни на студиото Sony излязоха наяве. Реакциите към намеренията на Фейг са смесени към негативни, но пък аз не бих бързал да отсъждам преди да видя нещо по-завършено. Може пък да е добро. В крайна сметка, по-добре ловци на духове – жени, отколкото никакви. Бил Мъри вече ясно заяви, че не желае да участва в никакви продължения, а Харолд Реймис почина тази година, така че оригиналният екип така или иначе няма как да се събере. По-добре да се започне наново и да стискаме палци рискът да се оправдае.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата