dead-island

„Мъртвия остров“ става на филм

Наскоро излязлата игра Dead Island е привлякла достатъчно внимание към себе си, за да послужи за сюжет на филм

Готови ли сте за още един зомби филм? Lionsgate определено смята така, защото закупи правата за филмирането на нашумялата напоследък игра Dead Island. След дълга борба за правата с други студия вече е наета и двойка от известни продуценти, които да направят филма реалност.

„Мъртвия остров“ е райско място, където група хора са отишли на почивка, когато зомби епидемия го превръща в ад. Играчът е в ролята на един от незаразените гости и заедно с още няколко такива трябва да намери начин да избяга от смъртоносния тропически остров. Въпреки че не всички първоначални ревюта бяха положителни, играта вече е продала над 2 милиона копия. Донякъде, това се дължи на кинематографичния и мелодраматичен трейлър, който всички веднага харесаха, макар и без да показва сцени от самата игра.

Всъщност именно той е причината и студията да се заинтересуват от филм. „Също като стотиците журналисти и милионите фенове, които бяха трогнати и веднага подкрепиха трейлъра на „Мъртвия остров“, и ние бяхме зашеметени“, казва Джо Дрейк, директорът на Лайънсгейт в официално изявление. „Това е точно този тип интелектуална собственост, която искаме да адаптираме в нашето студио – нещо сложно, напрегнато, истинско бижу на жанра, който познаваме и обичаме. Също така играта за кратко време си създаде име по целия свят и загатна за голям потенциал на франчайза“.

Двамата продуценти, за които споменахме, че ще се заемат с адаптацията, са Шон Даниел („Мумията“) и Стефан Зоненфелд („Трансформърс: Тъмната страна на луната“ и „Нощта на ужасите“). Двамата скоро трябва да изберат сценарист и режисьор, нещо изключително важно за филма във време, в което трябва да се отличи от други филми за зомбита, които наближават – „Заразно зло 5“, „Z-та световна война“ и др. Жанрът бързо се пренасища с филми и става все по-трудно за новите да се отличат като „бижута“. А като имаме предвид финансовите проблеми на студиото, които отчасти убиха „Старгейт“, предизвикателството става още по-голямо.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата