1 коментар
blackpanther

Марвелски рап от Уаканда

Първи трейлър за „Черната пантера“.

Мина повече от година откакто видяхме Чадуик Боусман като принц Т`Чала, Черната пантера в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Той скоро ще оглави свой собствен филм, The Black Panther. По продукцията се работи от много време, като в актьорския състав влизат предимно популярни чернокожи актьори – Майкъл Б. Джордан („Фантастичната четворка (2015)“), Лупита Нионго („Междузвездни войни: Силата се пробужда“), Данай Гурира („Живите мъртви“), Летисия Райт („Хора“), Даниел Калуя („Сикарио“), Форест Уитакър („Първи контакт“, Rogue One), Анджела Басет („Зловеща семейна история“) и др.

Марвел вече може да се похвали с първия трейлър за „Черната пантера“. Пуснат е за първи път по време на американската баскетболна лига и като цяло залага високи очаквания за първия филм за чернокож супергерой, като показва и много от скритите прелести на Уаканда. В трейлъра виждаме и персонажи от „Ерата на Ултрон“, изиграни от Мартин Фрийман и Анди Съркис, така че филмът вероятно ще бъде директно продължение що се отнася до героя на Т`Чала.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът хем е типично марвелски – със задължителни сцени по задължителната им формула, хем е доста нестандартен за тях – с музикалното оформление и абсурдните елементи в измислената държава. Не знам дали съм единственият не-расист, на когото този трейлър не изглежда толкова обещаващо колкото на всички останали, но с реплики като „Никой, който е виждал Уаканда, не е оживял“ (тоест, уж добрият герой Черната пантера избива всички изследователи??) и „Мислехме, че е в Южна Америка, а тя се оказа в Африка“ (живеем в 2017 година, по дяволите, ако съществуваха райски кътчета със супервисокотехнологични сгради и летящи кораби, щяхме да знаем, или поне да им уцелим континента!) трудно ще ме спечелят.

Според официалното резюме на сюжета, „Т`Чала, след смъртта на баща си, се завръща у дома, в изолираната технологично напреднала африканска държава Уаканда, за да наследи трона и да заеме отреденото му място на крал. Но когато мощен стар враг се завръща, Т`Чала ще трябва да докаже дали е достоен да бъде крал и Черна пантера. Двамата се забъркват в зрелищен конфликт, който поставя съдбата на Уаканда и целия свят в опасност. Изправен срещу предателства и опасности, младият крал трябва да събере съюзниците си и да отприщи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да опази своите хора и техния начин на живот“.

„Черната пантера“ ще излезе чак догодина – на 18 февруари. Преди нея от марвелската вселена ще гледаме „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ на 7 юли 2017 и „Тор: Рагнарьок“ на 3 ноември 2017. След това идват „Отмъстителите: Войната на вечността“ на 4 май 2018, „Ант-мен и Осата“ на 6 юли 2018, „Капитан Марвел“ на 8 март 2019 и „Отмъстителите 4“ на 3 май 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата