1 коментар
matt smith eleventh doctor who 1440x900 34057

Мат Смит отива в „Гордост и предразсъдъци и зомбита“

11-тият Доктор се присъединява към актьорския състав на пародията.

pride-p-z„Живите мъртви“, неговото разклонение и „З-нация“ са най-скорошните примери за разрастването на зомби-манията по телевизията. Успехът на „Z-та световна война“ пък доведе до продукцията на нейно продължение, на зомби-драмата „Маги“ с Арнолд Шварценегер и, не на последно място, на пародията „Гордост и предразсъдъци и зомбита“.

След 5 години мотане, Pride and Prejudice and Zombies най-накрая се движи напред. Адаптацията на бестселъра от 2009 г. на Сет Греъм-Смит, пародиращ класиката „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин, ще бъде режисирана от Бър Стиърс и писана от Дейвид Ръсел. Снимките започват следващата седмица.

Лили Джеймс (Downton Abbey) и Сам Райли („Господарка на злото“) вече бяха избрани за главните роли на Елизабет Бенет и Г-н Фицуилям Дарси, а Бела Хийткоут („Тъмни сенки“), Дългас Буут („Ромео и Жулиета“) и Ема Грийнуел (Shameless) са наети за поддържащи роли.

Днес стана ясно, че още една звезда ще се присъедини към екипа – 11-тият Доктор Мат Смит. Той ще играе г-н Уилям Колинс, който предлага брак на Елизабет Бенет, а след нейния отказ се жени за приятелката й, Шарлот Лукас. Разбира се, в тази версия, щом дойдат зомбитата, браковете и уговорките може да се променят, а смъртта може да раздели влюбените по-скоро, отколкото те си мислят.

Не знаем какъв подход ще избере Смит към ролята – дали ще бъде нахакан и арогантен, както в оригиналния роман на Джейн Остин, или пък ще бъде несигурен и объркан като в други адаптации. Няма да прекалим, ако кажем, че Смит със сигурност би се справил и с двете, както вече е показвал в „Доктор кой“. От друга страна, бившият Господар на времето вече участва във филм (Lost River), където показа доста различна роля от тази, която го направи известен. Може би Смит ще поеме по пътя на Даниел Радклиф и ще играе предимно във филми, където да показва широк актьорски диапазон, а не да се забива в една и съща роля.

Междувременно, Мат Смит е завършил и работата си по „Терминатор: Генезис“. Още не е пусната информация какъв е героят му там, но се очаква той да се завърне за следващите два филма, ако има такива.

Общо взето, 2015 г. се очертава като доста важна за кариерата на 11-тия Доктор и ние ще я следим с интерес.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата