young-ones-3

Младост без вода

Трейлъри за независимо продуцирания филм „Младите“, в който водата е почти изчезнала от планетата Земя.

young-ones-posterПредставете си едно бъдеще, в което всички най-мрачни прогнози на днешните еколози са се сбъднали. Безводието е повсеместно, а Земята е превърната в пустиня. Как биха оцелявали хората и каква младост биха имали родените на такова място?

С тази идея е направен филмът Young Ones на Джейк Полтроу. Вероятно не сте чували името му, а е и много вероятно да не чуете нищо повече за този филм в България, тъй като е независимо продуциран, а такива рядко стигат до родните кина. Въпреки това концепцията изглежда интересна и ние се чувстваме длъжни да ви го представим. Още повече, че в актьорския състав влизат имена като Николас Холт (младият син мутант от „Х-мен: Дните на бъдещето минало“), Майкъл Шанън (лошият в „Мъж от стомана“), Ел Фанинг (Аврора от „Господарка на злото“) и Коуди Смит-МакФий (скоро ще го видим като Александър в „Зората на планетата на маймуните“).

Ето и резюмето на сюжета: „Ърнест и синът му, Джером, използват последните си семейни спестявания, за да си купят муле-робот, което да пренася храна между опустялата им ферма и работниците, сондиращи за вода в планините над дома им. Те обаче не си представят, че покупката ще промени бъдещето им толкова драстично.

Флем е хвърлил око на дъщерята на Ърнест, Мери. Неговият баща пък е притежавал земята на Ърнест преди, по времето на най-успешния период на индустриалното селско стопанство през ХХІ век. Флем успява да спечели любовта на Мери, но следващите събития променят живота на младите завинаги. Джером, братът на Мери, ще бъде принуден да направи избор, което никое дете не бива да прави.“

Филмът е приет доста добре от критиците на независимите кино фестивали, а по кината по света тръгва от август. Най-рано ще излезе във Франция – на 6 август, поради което и скромната рекламна кампания набляга на международни трейлъри. Има доста интересни хрумки, включително миенето на чинии с прах и полуроботизираната майка, а режисьорът определено се е постарал за футуристично-пустинната визия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

http://www.youtube.com/watch?v=6-VQlG1XgGo

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата