7 коментара
elfstones-of-shannara

МТВ поръчаха нов фентъзи сериал по романите на Тери Брукс

Един от най-популярните фентъзи романи за последните 35 години най-накрая ще бъде филмиран !

terry-brooks-4
Тери Брукс е американски писател, роден в Илинойс на 8 януари 1944 година.

Според известното американско електронно списание „The Hollywood Reporter”, MTV – една не особено позната с фентъзи филми и сериали телевизия, освен може би „Teen Wolf”, е поръчала пълен 10-епизоден сезон на нов сериал – “Shannara”. Той ще бъде по едноименната поредица на Тери Брукс – вярвам, всички сме чували нещо за „лорда” на фентъзи жанра. Това само по себе си е много добра вест, имайки предвид, че рядко се случва негови творби да бъдат филмирани изобщо, а в този случай Брукс ще играе и важна роля в създаването на сериала като помощник продуцент (подобно на Джордж Р. Р. Мартин за „Игра на Тронове”). За тези, които не са запознати (в това число си признавам, че влизам и аз – не знам всичките му романи), сагата по „Шанара” има 25 части и десетки милиона копия, преведени на 30 езика по цял свят.

Историята е доста… любопитна. В общи линии, действието в „Шанара” се развива в така наречените „Четири земи”, което е бъдеща версия на Северна Америка e опустошена след ядрен апокалипсис наречен от оцелелите „Великите Войни”. След войните оцелелите се завръщат към средновековния начин на живот и на всичкото отгоре отнякъде се завръща магията по света – като казвам магия, имам предвид пълен пакет от елфи, джуджета, демони, тролове и още много други приказни герои и злодеи.

Самата хронология на поредицата обхваща огромен период от време, но продуцентите са решили да ни хвърлят директно в събитията от втората книга – „Елфовите камъни на Шанара”, където се разказва за това как елфите трябва да създадат свещеното си дърво, наречено „Елкрис”, и с негова помощ да надвият демоните на Четирите Земи.

Все още няма новини за това, кой ще участва и кога ще бъде премиерата, но поне знаем, че ще е някъде през 2015 г. Важното е, че „Шанара” идва, а с нея и още много гарантирани часове на истинско фентъзи удоволствие.

Единственото ми опасение е телевизията, която се е заела с проекта, но току-виж са ни изненадали приятно!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата