muse

Музата на Хауме Балагеро

Режисьорът на REC с нов проект.

Испанската зомби-поредица REC е една от най-добрите и най-страшните, правени някъде. Режисьорът й е Хауме Балагеро – именно четвъртият филм от горепосочената е последният му проект. Време е Балагеро да се отчете с нещо ново и той го прави – със свръхестествения трилър „Муза“, адаптация на романа La dama número trece (все още го няма на български) на Хосе Карлос Сомоса. Първият трейлър е само на испански, но показва обещаваща атмосфера.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът е заснет в Ирландия, Белгия и Испания, а в главните роли влизат Кристофър Лойд, Джоан Уоли, Елиът Коуан, Франка Потенте, Ана Улару, Мануела Вейес и Леонор Уотлинг.

Разказва се за професор по литература, Самуел, чиято приятелка умира трагично и неочаквано. Оттогава той сънува повтарящ се кошмар, в който жена е брутално убита в странен ритуал. Един ден жената то съня му осъмва убита при идентични обстоятелства и той се промъква на сцената на местопрестъплението, за да разследва. Там се среща с Рахел, млада жена, която твърди, че не знае нищо за случая, но също е сънувала кошмара. Заедно те ще опитат да открият коя е жената и ще се потопят в мрачен свят, където властват музите, вдъхновили поетите от различните времена.

Премиерата в Испания е на 1 декември.

Изображение с име: muse

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата