Vsqko syrce e vrata t

Надникнете в сърцата на своенравните деца

По книжарниците можете да откриете „Всяко сърце е врата“ на Шонин Макгуайър и изд. „Кръг“.

Изображение с име: Vsqko_syrce_e_vrata_cИздателство „Кръг“ пусна ново тийн фентъзи на пазара. „Всяко сърце е врата“ на Шонин Макгуайър е първата книга в поредицата „Своенравните деца“. Това е история за дом, пълен със своеобразни Алиси – всички, търсещи обратния път към заешката дупка. Националното обществено радио на САЩ определя романа като „шедьовър в жанра портално фентъзи, който заслужава да се сложи редом до книгите на Луис Карол и К. С. Луис“.

Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всекикогато вече не им е потребен.

Нанси Уитман е напълно променена след престоя си в застиналите Дворци на мъртвите. Сега, когато се е завърнала, старият ѝ живот ѝ се струва чужд. Родителите ѝ са като непознати, не я разбират, а за капак я изпращат в мистериозния Дом за своенравни деца на Елинор Уест. Никой извън него не подозира, че всичките му обитатели са прокудени пътешественици, които мечтаят отново да открият вратата към истинския си дом.

Но дори в това убежище за изгубени души дебне мрак. Изневиделица училището е връхлетяно от ужасна трагедия, а опасности причакват чудатите тийнейджъри. Нанси и приятелите ѝ трябва да разплетат загадката зад поредица от смразяващи убийства, преди да им бъде отнета и последната надежда да се завърнат в своите светове.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата