castlevania

Netflix ще правят анимационен сериал по Castlevania

Адаптацията на играта ще върне зловещия имидж на вампирите и ще включва много насилие.

Играли ли сте Castlevania? В тази игра се превъплъщавате в млад ловец на вампири, който иска да залови Дракула и да върне честта на семейството си. В различните части от поредицата главният герой разчиства различен вампирски замък. Не е от най-съвременните или известните, но феновете й са лоялни и като цяло е много обичана. Сега сигурно са на седмото небе, защото от Нетфликс обявиха, че разработват сериал по нея. Вярно – анимационен, но пък по думите на създателите си, пълен с насилие.

Изображение с име: Castlevania-image4Първи сезон ще излезе на две части, като първата очакваме тази година. Продуцент е Ади Шанкар, който стана известен със своя фен-филм по Пауър Рейнджърс преди две години. Сред сценаристите пък има известни автори на комикси и анимации.

Опити за филмиране има от около 30 години, горе-долу откогато съществува играта, като дори Пол Андерсън („Заразно зло“) е искал да прави филм. Чак сега обаче се пристъпва към реални действия. Нетфликс не са обявили подробности за сюжета, но Ади Шанкар смята, че „сериалът определено има атмосфера като в Game of Thrones. Лично гарантирам, че ще бъде най-добрата адаптация на видеоигра, правена досега. Видях направеното до момента и е просто невероятно“.

Изказването е малко смело, а и странно, предвид че играта няма нищо общо с „Игра на тронове“ освен средновековната обстановка, но пък е хубаво, че продуцентът има толкова високо мнение за продукта си. Впрочем, малко хора знаят, че Дейвид Питърсън, който е измислил валирианския език за сериала, е включил думата белмон в него като препратка към играта (думата трябва да означава „верига“). Белмон е и семейството, което лови вампирите в Castlevania.

Очакваме първата половина на първи сезон някъде през тази година по Нетфликс.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата