5 коментара
mass effect andromeda

Нов Mass Effect за догодина

Mass Effect Andromeda се очаква за Коледа 2016.

Историята на командир Шепард завърши по доста неприятен начин, но последните 10 минути от сюжета не могат да зацапат брилянта, който представлява поредицата Mass Effect. С десетки извънземни раси, много от които играчът може да отстрелва или въвлича в романс – по негов избор – и със завладяващ сюжет игрите станаха хит за BioWare.

След края на третата игра галактиката вече е спасена (освен ако не сте пропуснали да съберете достатъчно точки или не сте направили моята грешка да откажете да играете по свирката на детенцето накрая), рийпърите са далечен спомен и животът продължава. Феновете чакаха с нетърпение да излязат някакви новини за четвъртата част от поредицата и сега най-после ги огря. Mass Effect Andromeda е официално обявена и си има красив трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Новата игра ще е с нов главен герой (или героиня, пак по избор) и няма да продължава или разширява историята на първите три. Сюжетът ще се развива на ново място и в ново време, макар и в същата вселена и няма да се отдалечава от оригиналната концепция (главният герой ще е човек, пътуващ из галактиката и събиращ екип от приключенци, с които да се бие рамо до рамо или да се сваля).

Трейлърът е част от изкушенията на гейминг конвенцията Е3. BioWare не залагат на детайли от сюжета, а на визии. Очевидно, както досега, ще бъдат посетени различни светове – от бушуващи вулкани до тучни градини. Енджинът за трейлъра е Frostbite, също като на играта, а фокусът е върху компютрите и конзолите от сегашното поколение.

Очакваме играта догодина, вероятно за Коледа, освен ако междувременно не се наложат отлагания.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата