wonder-woman-poster-power

Нов трейлър за Wonder Woman

Жената-чудо ще участва в Първата световна война.

Кино вселената на DC започна сравнително колебливо, но въпреки това твърдо продължава напред. Съвсем скоро тя ще изпревари Марвел поне по един критерий – първи самостоятелен филм за супергерой-жена. И то не каква да е жена, а Жената-чудо!

Вчера излезе нов трейлър за Wonder Woman, който показва голяма част от красивите екшън сцени, които ни очакват. Интересът към филма вече е достатъчно голям, а всякакви неприятни спомени, които може да са ви останали от „Батман срещу Супермен“ и „Отряд самоубийци“, би трябвало да са в миналото. Поне на това се надяват Пати Дженкинс (режисьорката), Алан Хайнбърг (сценаристът) и Джоф Джонс (сценарист на този филм и главен архитект на ДС-вселената). Американците вече забравиха своята неприязън към Гал Гадот (израелска актриса в роля, първоначално предвидена за американка) и отвориха обятията си за нея, също като останалия свят. Нека видим какво ще направи тя с доверието, с което разполага:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Екшън сцените наистина са красиви (макар и не особено новаторски – сцената с летящия куршум щеше да е впечатляваща преди 20 години, а днес е малко банална, но вероятно е важна за историята и подчертава изострените сетива на Даяна), а сюжетът отново е ориентиран към драматична саможертва на главната героиня в името на световния мир. Има опит и за малко хумор, който да разнообразява мрачната обстановка (тонът, наложен от Зак Снайдер, изглежда запазен), макар че той май не е много успешен. Амазонската принцеса ще напусне родната си Темискира и ще се присъедини към симпатичния Тревор (Крис Пайн), за да се опитат двамата да спрат Великата война. Очаква се в сюжета да има намесена и малко древногръцка митология – с Арес като злодей и Зевс като баща на Даяна. Трейлърът завършва с якия саундтрак за появата на Жената-чудо в „Батман срещу Супермен“, което е добър и обнадеждаващ ход, но Junkie XL отрича слуховете да има нещо общо с композирането за самостоятелния й филм.

Лошите отзиви за предишните филми от ДС-вселената и слухът, че „Жената-чудо“ е същата бъркотия в сюжетно отношение като тях, са притеснителни, но не е задължително да са сигурно предзнаменование. При всички положения, филмът няма как да излезе на загуба, защото интересът към него вече е висок, а ДС-вселената има достатъчно фанатични почитатели, които да поддържат бокс-офиса. Въпреки това, напрежението за Warner Bros е голямо, тъй като дългосрочният успех няма как да бъде сигурен без поне един истински хит. Време е да направят такъв, така че стискаме им палци Wonder Woman да отговори на очакванията.

Премиерата на „Жената-чудо“ е на 2 юни 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата