manifest

Нови сезони за Manifest, Creepshow и Solar Opposites

И трите сериала са подновени за трети сезони.

Сериалът „Манифест“ е поредният, който се опита да репликира успеха на „Изгубени“ с интересна свръхестествена мистерия и много драма в сюжета си. Не успя да стане тотален хит като вдъхновението си, но пък си намери лоялна публика в размер на почти 4 милиона зрители на епизод. Да, тя е с 35% надолу спрямо първи сезон, но остана стабилна и дори се увеличи за последните няколко епизода. Да, вероятно увеличението се дължи на карантините през март, но все пак е рядко постижение втората половина на сезона да бъде по-гледана от първата. Вероятно затова продуцентите от NBC са решили да поръчат трети сезон на сериала, и то при положение че бавят решенията си за всички други продукции на телевизията. По принцип, главният сценарист Джеф Рейк е планирал шест сезона за Manifest. Все още не се знае дали ще успее да си ги изкара, но поне 50% от плана му ще бъдат изпълнени. Няма информация кога ще се заснеме и излъчи трети сезон, но феновете на сериала могат да са спокойни, че той поне е от малкото, които не бяха засегнати от коронавируса.

Платформата на AMC – Shudder пък намира своя успех с Creepshow. Уви, когато говорим за стрийминг сайтове, няма как да обсъждаме рейтинги и зрителски интерес, защото такива данни не се разкриват. Но е факт, че сериалът явно се е представил успешно в първи сезон, защото втори още не е заснет (трябваше да започне процеса точно когато започна пандемията), а телевизията вече поръчва сценарии за трети сезон. Идеята на телевизията е Грег Никотеро и екипът му от сценаристи да са готови отрано, за да може снимачният процес да започне максимално бързо. С други думи, втори сезон неминуемо ще се забави, но, ако всичко е наред след това, за трети няма да чакаме много. Първите епизоди успешно смесиха хорър с черен хумор и, като за евтина продукция, привлякоха доста интересни актьори. Явно публиката го е оценила. Предстои да видим дали успехът ще се повтори за следващите сезони.

За финал – сякаш току-що излезлият анимационен сериал на Hulu – Solar Opposites също е с поръчан трети сезон. Първи излезе преди малко повече от месец, като още преди него беше поръчан и втори сезон. Сега, далеч преди дори да има сценарии за втори сезон, вече е сигурен и трети. Оказва се, че пилотният епизод от творбата на един от създателите на „Рик и Морти“ е най-гледаната комедия на стрийминг платформата до момента. Хулу дори празнуват успеха със специално видео, обявяващо новината за цели два предстоящи сезона на новия им хит.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата