star wars 3044664

Нови Star Wars филм и сериал

Тайка Уайтити ще прави филм, по Disney+ ще тръгне нов сериал, а играта за виртуална реалност Vader Immortal ще излезе и за PlayStation VR.

Изображение с име: taika waititi
Тайка Уайтити

Преди два дни беше празникът на Star Wars – 4 май. Покрай него разбрахме за доста интересни неща, които ни предстоят.

Най-вълнуващата новина за нас е новият сериал във вселената на „Междузвездни войни“, по който вече се работи. Официалната трилогия свърши, разклоненията покрай нея са на пауза за известно време, следващите филми – също. На телевизионния фронт обаче франчайзът се представя повече от добре, като сериалът The Mandalorian се оказа хит и основна причина за абонатите на Disney+ да станат такива. Очакваме в недалечно бъдеще втория му сезон, а след това ще има и трети. Отделно ни предстоят сериали за Касиан Андор от Rogue One, както и за емблематичния образ Оби-Уан Кеноби. Сега разбираме, че Дисни ще атакуват същия фронт отново – разработва се четвърти сериал по Star Wars. Основен инициатор е Лесли Хедланд, създател на сериала Russian Doll по Netflix. Тя ще бъде главен сценарист и изпълнителен продуцент. За съжаление, не се съобщават повече подробности, не се знае какви ще са героите в сериала и кога ще се развива действието му. Според слуховете обаче, става дума за нов период в бъдещето на вселената след Скайуокъровата сага. С други думи, може би най-накрая ни чака нов материал, необвързан с миналото.

Други пък са изключително развълнувани от вестта за предстоящия филм по „Междузвездни войни“, който ще бъде дело на Тайка Уайтити. Тайка стана известен с неговия скромен култов хит „Какво правим в сенките“, след което Марвел го взеха на работа и му повериха филмите за Тор. Той смени по-мрачния тон на първите две части с шегички и шарении за „Тор: Рагнарок“, което се прие доста добре от зрителите. Неговият филм Jojo Rabbit от миналата година пък взе дори Оскар. За сценария ще му помогне Кристи Уилсън-Кернс, която пък е известна с работата си по „1917“. Отново нямаме повече информация за сюжет и герои, самите творци вероятно дори не са почнали да работят по сценария.

За финал – миналата година играта за виртуална реалност Vader Immortal се оказа доста голям хит, макар и Oculus шлемовете все още да не толкова широко разпространени, колкото се очакваше в началото. Играта имаше три епизода, разработени от Дейвид С. Гойер, и дори спечели немалко награди. Тя слага играча в ролята на контрабандист – корабен капитан, който е на висия от Дарт Вейдър да разкрие древна мистерия на вулканичния свят Мустафар. Преживяването комбинира геймплей във виртуална реалност, кинематографични сегменти и странични дейности като тренировка със светлинен меч. Ако не сте си купували Oculus, но пък сте горд собственик на PlayStation VR – честито! Това лято и вие ще можете да пробвате Vader Immortal.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата