new mutants

Новите мутанти в нова посока

Трейлър за The New Mutants.

Комиксовата поредица на „Х-мен“ определено е емблематична за жанра и на нейния успех трябва да благодарим за ширещите се кино и тв-вселени на Марвел и ДС в момента. Тя все още продължава да пуска филми, дори се разклонява в неочаквани посоки (и то незадължително пасващи на вече установените от филмите събития). Не може да се отрече обаче, че пикът на нейната слава вече е отминал и едва ли пак ще се върне. Затова и 20th Century Fox са се заели да намерят нов начин да изкарват пари от нея. „Дедпул“, „Необикновените“ и „Легион“ са стъпки в правилната посока, но истинската печалба се крие не в сериали или самостоятелни филмови поредици, а в киновселените.

Така се раждат „Новите мутанти“. Всъщност, те вече са родени в комикс вариант, където също заменят старите Х-мени и крадат славата им. Но филмовата им версия тепърва предстои. Първият трейлър за нея вече е готов и надеждата на Фокс е лентата да се докаже като много успешна, за да сложи начало на собствена киновселена. Гледайте трейлъра, но внимавайте – мутантите в него се развиват в неочаквана посока – не се надявайте на шарени костюми и комични злодеи.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Мда, от доста време насам режисьорът Джош Буун обяснява, че ще разработи адаптацията на New Mutants като филм на ужасите. Определено не се е шегувал – трейлърът е напълно в хорър стил. В една от главните роли пък ще бъде Мейзи Уилямс от „Игра на тронове“ (дали нейната героиня ще се срещне някога с новата версия на Джейн, изиграна от Софи Търнър?).

Феновете засега са на различни лагери. Мнозина се възхищават на нестандартния избор и се радват, че в комиксовите адаптации се внася свежест и се търси новото. Други пък не са доволни от решението и вярват, че този тип филми не бива да се отличават твърде много от първообразите си и би било по-добре да се направи хубав Х-мен филм, отколкото да се експериментира. Трети пък смятат, че трейлърът, макар и с похвална смелост за опита за жанрово разнообразяване, изглежда не по-долнопробен от този на Inhumans. Изборът на саундтрак се възприема положително от почти всички, но цялата атмосфера е като на евтинджос от дневника на отказаните от Blumhouse идеи, подходящ само за лица под 18 години.

Така или иначе, „Новите мутанти“ идват по кината на 13 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата