God of war announcement 1

Очаква ни God of War: Ascension

Още една игра по поредицата God of War беше обявена днес от Сони.

От известно време насам в нета циркулират слухове, че се разработва нова игра от култовата поредица God of War за Play Station 3. Днес вече имаме потвърждение – от Sony не само потвърдиха, че играта наистина се подготвя, но и пуснаха тийзър към нея:

 

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Изображение с име: god_of_war_ascension
Това е най-вероятната обложка, която ще краси играта, когато и да излезе тя.

В клипчето се говори за времената преди Крейтос да стане известен като Призрака на Спарта, което вероятно означава, че става дума за предистория на предишните игри. Главният герой ще потърси свобода и изкупление като отмъсти за семейството си.

Според мълвата от миналата година, новите приключения на Крейтос ще видят бял свят през септември тази година, но тази информация е стара и непотвърдена официално.

Според други слухове, God of War: Ascension ще е първата от поредицата, която ще включи мултиплейър. В статия от списание PSM3 се загатва, че вероятно починалият Крейтос и със сигурност мъртвият му брат Деймос ще работят заедно, за да избягат от Задгробния живот. Слухове за мултиплейър обаче и преди са се оказвали фалшиви – такива имаше и за God of War III от 2010 година.

Първата God of War излезе още през 2005 година за Play Station 2. В началото на историята си, Крейтос е войник от Спартанската армия. Той води войската си към множество победи, но в една от битките си с варварските орди започва да губи. Тогава той моли Арес да пощади армията му, като предлага в замяна услугите си на боговете. Богът на войната му праща Мечовете на хаоса, с което Крейтос побеждава. След това божественият слуга малко по малко започва да поробва цяла Гърция. Когато обаче напада малко селце, посветено на богинята Атина, Арес слага жена му и детето му в храма. Крейтос неволно ги убива, а пепелта от изгорелите им тела се лепи по тялото му. След това героят се отрича от обещанието си и се обръща срещу доскорошния си господар. С помощта на Атина, която обещава да му опрости греховете ако успее, Крейтос убива Арес и заема мястото му като новия бог на войната.

В поредицата има още 5 игри, като Ascension ще бъде седмата (макар и по хронология на историята най-вероятно да е първата). Сони ще отпусне повече подробности за нея на 30 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата