cinderella's revenge

Отмъщението на Пепеляшка е кърваво и брутално

Трейлър за хоръра Cinderella’s Revenge.

Повечето от вас познават „Пепеляшка“ като приказка за деца и сладко анимационно филмче на Дисни. Някои все пак знаят, че приказката изобщо не е за деца, поне не и по днешните стандарти, и в оригиналния си вариант съдържа доста брутални моменти. Нищо чудно, че сега е вдъхновила филм на ужасите – даже е чудно, че това не е станало по-рано.

В „Отмъщението на Пепеляшка“ историята започва по познатия начин – с помощта и магията на своята фея-кръстница Пепеляшка успява да отиде на бала и да спечели сърцето на принца, въпреки ужасното отношение на сестрите и доведената й майка. В съвременния вариант на приказката тя просто надделява над злите си роднини, жени се за принца и живее щастливо до края на дните си. В тази хорър версия сестрите и мащехата травмират момичето твърде много и то се връща при тях след съдбовната вечер, за да им отмъсти. Брутално и кърваво.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно бюджетът не е от най-щедрите и със сигурност няма да видим филма по родните кина, но пък за някои ценители на пародийния хорър може да се окаже интересен. В главната роля е Лорън Стерк – неизвестна актриса, работеща сравнително отскоро, като повечето й филми са с оценка около 3 от 10 в IMDB. Единственото евентуално познато лице е това на феята-кръстница, която се играе от Наташа Хенстридж, пробила с ролята си на извънземната във „Видове“, след това завърнала се и с главна роля в спрения сериал „Тайния кръг“.

Ако пък идеята за хорър-Пепеляшка не ви звучи добре, винаги можете да дадете шанс на „Мечо Пух: Кръв и мед“ или предстоящите ужасии с Мики Маус, за които ще ви разкажем в друга публикация.

Премиерата на Cinderella’s Revenge в САЩ е на 26 април.