50 коментара
the secret circle 0

„Тайният кръг“ – спрян, „Красавицата и Звяра“ ще го замести

CW също се отказа от една фантастика, но даде зелена светлина на друга.

Младите вещици трябваше да насочат усилията на тайния си кръг в заклинания за още един сезон, вместо да се занимават с глупости.

Макар и не толкова голям, колкото „Тера нова“ и „Алкатраз“, провалът на „Тайният кръг“ е налице. CW не е телевизия, която се слави с трепереща ръка по отношение на подновяването на сериали. Там почти всичко получава поне втори шанс, а развитието на сериал при тях е благодат за всеки сценарист, защото му носи известна сигурност, че ако направи дори нещо средняшко, ще продължи да работи поне още един сезон. Не стоят така нещата при Fox например (въпреки великолепното решение да направят последен сезон на „Експериментът“). Ето защо, да бъдеш спрян по CW, говори много по-лошо за теб, отколкото да бъдеш спрян по друга телевизия.

Създателите на The Secret Circle трябва добре да се замислят какво не им достигна, за да доживеят още един сезон по CW. Сериалът за младите вещици си партнираше с The Vampire Diaries през целия сезон, което се предполагаше, че ще му гарантира поне подобни рейтинги. Нищо такова не се случи и „Тайният кръг“ не събра нужната публика, за да продължи. Дали защото сценарият пренебрегна любовния елемент (тук може и да го отчитаме като предимство, но за типичната американска публика на тази телевизия вероятно е непростим грях), дали защото сериалът така и не се възползва от леките си зачатъци на оригиналност – фактът си е факт – повече няма да се правят нови епизоди на „Тайният кръг“.

Все пак феновете на тийн-фантастиката не бива да се отчайват. „Дневниците на вампира“ ще има четвърти сезон наесен, а „Тийнейджър-вълк“ продължава с втори пакет от епизоди след няколко седмици. „Свръхестествено“ също продължава излъчването си по CW с осми сезон.

От това, което сме видели като игра от актрисата в "Смолвил" и "Чък", смятаме, че изборът й за главната роля е удачен.

От тази есен в каталога на телевизията ще влезе и нов сериал. Римейкът на „Красавицата и Звяра“, за чиято разработка писахме преди време, в крайна сметка ще бъде реализиран в пълнокръвен първи сезон. Обявено е и официалното резюме на сюжета, който е преработен спрямо оригинала.

Главната героиня е Катрин Чандлър, чиято майка е убита пред очите й. Травмата от детството й я кара да израсне като силно мъжко момиче, а за професия си избира да стане детектив, разследващ убийства (в оригинала е адвокатка). Има обаче и нещо друго в историята на Катрин – детайл, за който никой не й вярва. В нощта на убийството на майка й, тя е спасена от някого… или нещо. В докладите случката е описана като нападение от животно, но Катрин знае, че нещата не са толкова прости.

В наши дни Катрин попада на нов случай – убийство, което я води до запознанство с доктор Винсент Келър. Д-р Келър се води убит в Афганистан още преди години, но Катрин го намира жив и здрав. Нещо повече – когато се ядоса, той се превръща в див звяр без контрол над собствената си сила. Двамата се сближават и започват да работят заедно, за да изчистят улиците от опасните престъпници и да разрешат случая с убийството на майката на Катрин.

В главните роли на Beauty and the Beast са Кристин Кройк („Смолвил“) и Джей Райън („Тера нова“), а първите епизоди ще видим в есенната програма на телевизията тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата