6 коментара
The Secret Circle

На училище с тийнейджърските сериали – „Тайният кръг“

Освен като първият учебен ден, 15.09.2011 ще бъде запомнен и като денят, в който започва излъчването си „Тайният кръг“. Какви спойлери изровихме за него?

„Тайният кръг“ е една от новите надежди на жанра. Телевизията отново е CW, денят отново е 15.09, а часът на излъчване е веднага след този на „Дневниците на вампира“. Завръщащият се за трети сезон сериал трябва да събере тийнейджърите пред екрана, а новакът – да ги задържи, а защо не и увеличи? Двата са с една и съща целева група, което означава, че ако единият ви е харесал, то най-вероятно ще ви хареса и другият.

Вече публикувахме достатъчно спойлери за вампирите и вещиците от Мистик Фолс, а сега е време да видим какво да очакваме от The Secret Circle. Да започнем с трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Виждаме, че майката на Каси е убита с магия. Дъщерята се връща в родния й град, където разбира, че заедно с още 5 тийнейджъра като нея има вещерски способности. Те се предават по наследство, което значи, че майката на Каси също ги е имала. Оказва се обаче, че именно бащата на една от вещиците е убиецът на майка й, а той и останалите родители имат някакви скрити планове.

Изображение с име: The Secret Circle
Романът, на който ще се основава сериалът

Като цяло, не се очаква нещо особено оригинално, по-скоро стилът на „Дневниците на вампира“ и „Тийнейджър-вълк“ ще бъде запазен. Сериалът е правен по романа на Ел Джей Смит „Тайният кръг“. Същата авторка е написала и „Дневниците на вампира“, а продуцент на новия сериал ще бъде познатият ни пак от The Vampire Diaries Кевин Уилямсън.

Това, което трейлърът не показа, е че и тук ще има любовен триъгълник. Каси ще се влюби в Адам, но той вече се среща с Даяна, лидерката на вещерския кръг. Оттук ще произлезе много драма. Каси и Адам отначало ще се борят с нарастващото привличане между тях, но към третия епизод нещата ще станат осезаеми. Даяна ще ги види, след което ще отиде на танци с друго момче, което пък ще накара Адам да ревнува. Ако тази леко бозава история не ви стигне, ще има и още – друга вещица, Мелиса, ще използва същите тези танци, за да се сближи с Ник, въпреки че Фей я е предупредила да не го прави. Така имаме и забранена любов. Самата Фей вижда танците само като нещо излишно и разсейващо я от истинското й призвание – да овладее нарастващите си сили. Родителите с техните минали тайни и скрити планове също ще допринесат към съспенса.

Британи Робъртсън от „Неочакван живот“ е в главната роля на Каси. Тя признава, че е имала доста трудности със снимките. „Голяма част от сцените са на зелен екран и върху тях се добавят компютърните ефекти“, обяснява блондинката. „Никога преди не съм го правила и тепърва ми трябваше да свикна. Това ме държи концентрирана и всеки ден уча нещо ново. След края на „Неочакван живот“ ми се щеше да направя нещо ново, съвсем различно от тамошната ми героиня Лукс. Искам да задържа феновете си, но искам и да ги разнообразя. Не съм работила в жанра на свръхестествената драма, а участието на Кевин Уилямсън в проекта наистина ме заинтригува. Най-готиното от сериала за мен е, че отначало Каси е обикновена тийнейджърка, живееща обикновения си живот. После изведнъж се хвърля в някакви луди ситуации, които започват да стават все по-странни. Тя открива нов свят пред себе си, заедно с публиката, и това е много вълнуващо“.

Изображение с име: The-Secret-Circle2
Адам (Томас Декър) и Каси (Британи Робъртсън) се обясняват в любов

Въпросният Адам пък ще се играе не от друг, а от Томас Декър („Терминатор: Хрониките на Сара Конър“). За него е приятна промяна най-накрая да играе някой със свои свръхестествени способности, вместо обикновен човек, който стои отстрани докато се случват нещата. „Адам е най-разумният от групата и той е най-наясно от всички как да използва способностите си“, казва младият актьор. „Той се опитва да запази спокойствието и стабилността в групата и остава стъпил на земята. У него ми харесва това, че той се радва на малките неща – да държи изправен молив, да мести столове, докато другите напълно губят контрол върху силите си и се юркат да правят гръмотевични бури. Другото интересно при моят герой е, че той е в конфликт. От една страна се влюбва в Каси и вижда, че е свързан с нея чрез кръвта на предците си, това е нещо много повече от обикновено тийнейджърско привличане. Но от друга страна той е лоялен към Даяна, което прави изборът му много интересен“.

Гейл Харолд и Наташа Хенстридж („Видове“) ще играят Чарлз и Доун, двама от вещерските родители. Въпреки че те мислят най-доброто на децата си, двамата не се притесняват да ги използват в мръсните си планове, изтъкани от измами, убийства и магия. „Засега Доун е злодеят на сериала“, признава Хенстридж. „Тя е кукловодът – тя дърпа конците и кара неприятностите да се случват. Нейният план е наистина голям и сложен. Въпреки това и тя си има своите граници, които не пресича. Макар да използва дъщеря си, за да получи каквото иска, тя все пак мисли, че то е най-доброто за всички замесени“. Чарлз е влюбен в Доун, но тя е по-заинтересована от това как може той да й помогне да си получи своето. „Не съм сигурна доколко любовта на Чарлз е важна за Доун в сравнение с по-голямата картина на събитията. Има подсказки за това, което ще се получи от цялата история, но все още не съм сигурна как ще завърши тази сюжетна линия“, завършва Хенстридж.

Като цяло сериалът се очаква с прилично количество вълнение в САЩ, където този тип сериали са на мода. Дали той ще намери своите фенове и по нашите ширини?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата