5 коментара
The Dark Tower

Отново градят Тъмната кула

Идрис Елба, Матю МакКонъхи и Аби Лий ще участват в главните роли.

Не е лесно да си фен на поредицата „Тъмната кула“ от Стивън Кинг и да следиш новините около екранизацията й. Толкова пъти работата по нея тръгваше и спираше, че дори няма да си правим труда да слагаме линкове към старите новини по въпроса. Важното е, че сега изглежда сякаш отново проектът се придвижва и то по-сериозно и стабилно от преди. А докога така – ще видим.

Засега се очертава интерпретацията да е доста свободна. Избрани са вече тримата актьори в главните роли. Идрис Елба (Хаймдал, пазача на портала за Асгард от вселената на „Отмъстителите“) ще изиграе Роланд, протагонистът, а Матю МакКонъхи (Купър от „Интерстелар“) – Мъжа в черно, антагонистът. Аби Лий (Камата, една от съпругите на Имортан Джо в „Лудия Макс: Пътят на яростта“) ще изпълни главната женска роля. Противоречивата новина посочи името на героинята й като Тирана (което, докато се наканим да напишем статията, вече изчезна от първоизточника на новината и там сега не се посочва име). Тирана е героиня от книгите, която се появява за малко в седмата книга, но вече не е много сигурно, че именно нея ще играе русокосата актриса.

dark tower trioМатю МакКонъхи, Идрис Елба и Аби Лий

С други думи, явно новият режисьор на екранизацията, Николай Арсел (шведската екранизация на „Мъжете, които мразеха жените“), ще подхожда своеволно към The Dark Tower и едва ли ще следва книгата буквално. Което е и разбираемо предвид цялата й сложност. Стига да не я осакати и да създаде добра екранизация, няма да е голям проблем. Разбира се, стига преди това изобщо да се стигне до екранизация, а не до поредно пропадане на проекта.

От Sony са обявили даже премиерна дата – 13 януари 2017, но не е сигурно дали ще бъде спазена. От една страна, снимките все още не са започнали, така че едва ли ще имат време да успеят с всичко за по-малко от година. От друга – януари е месец на тъпите филми, а в този проект уж щяха да се наливат доста. Едва ли ще рискуват крайният продукт да се окаже нещо от ранга на „Петата вълна“. Но – както е казал мъдрецът – ще поживеем и ще видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата